Ο Μεντβέντεφ προειδοποιεί για πυρηνικό πόλεμο σε περίπτωση ήττας της Ρωσίας στην Ουκρανία

«Hττα πυρηνικής δύναμης σε συμβατικό πόλεμο ίσως πυροδοτήσει πυρηνικό πόλεμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι «ήττα πυρηνικής δύναμης σε συμβατικό πόλεμο ίσως πυροδοτήσει πυρηνικό πόλεμο», αναφερόμενος στη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε ανάρτησή του στο Telegram αναφορικά με τη στήριξη του ΝΑΤΟ προς τον ουκρανικό στρατό, ο Μεντβέντεφ δήλωσε: «Πυρηνικές δυνάμεις ποτέ δεν έχασαν μεγάλες συγκρούσεις από τις οποίες εξαρτάται η τύχη τους».

Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Μεντβέντεφ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η ανάμειξη της Δύσης στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο, και έχει χαρακτηρίσει τους Ουκρανούς «κατσαρίδες», με το Κίεβο να απαντά ότι αυτή η ρητορική είναι ανοιχτά γενοκτονική.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Ρωσία δεν έχει «τρελαθεί» και ότι θεωρεί το δικό της πυρηνικό οπλοστάσιο ως καθαρά αμυντικό αποτρεπτικό μέσο.