Οικονόμου: Τις επόμενες ημέρες οι πληρωμές για το Power Pass

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η οριζόντια στήριξη για τις αυξήσεις στο ρεύμα θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται.

Τις επόμενες μέρες θα αρχίσει η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων επιστροφής χρήματων για τις υπερβολικές χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα την περίοδο μέχρι τέλη Μαΐου (Power Pass), δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Πρόσθεσε ότι η οριζόντια στήριξη για τις αυξήσεις στο ρεύμα θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται.

Δήλωσε επίσης ότι τις προσέχεις ημέρες θα ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση το ύψος του πλαφόν στην παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε παράλληλα ότι η χθεσινή απόφαση του Eurogroup για στοχευμένη στήριξη όσων έχουν ανάγκη είναι μια απάντηση σε όσους έλεγαν «δώστε τα πάντα σε όλους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού νομού, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παίζει με τερτίπια και δεν ρισκάρει την αξιοπιστία του.

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου δήλωσε ότι ελπίζει να είναι προσωρινή όπως έχει ανακοινωθεί, γιατί διαφορετικά το πλήγμα που θα υποστεί η Γερμανία θα είναι τέτοιο που το ντόμινο το οποίο θα προκαλέσει θα επηρεάσει όλο τον κόσμο.

Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί τον ίδιο αγωγό. «Είναι σε καλύτερη μοίρα και για την ώρα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τροφοδοσίας με φυσικό αέριο λόγω της Ρεβυθούσας και της τροφοδοσίας με υγροποιημένο αέριο» είπε.

Πηγή: skai.gr