Πέθανε στα 39 της η Μαρία Βλάχου, γυναίκα – σύμβολο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Σε ηλικία 39 ετών, η Μαρία Βλάχου έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο – Ήταν μία από τους πλέον προβεβλημένους εκπροσώπους του κύματος της νέας επιχειρηματικότητας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 39 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο η Μαρία Βλάχου.

Η Μαρία Βλάχου συμβόλισε την νεοφυή επιχειρηματικότητα όταν αποφάσισε μαζί με την αδερφή της να ασχοληθεί με την εκτροφή σαλιγκαριών, έναν κλάδο που αργότερα αναπτύχθηκε.

«Όταν η κάμπια κατάλαβε πως η ζωή της τελείωνε, ξεκίνησε να πετάει. Η Μαρία Μας σήμερα έγινε πεταλούδα», έγραψε η αδερφή της, Πένυ, στο Facebook.

Η Μαρία Βλάχου γεννήθηκε το 1980. Μιλούσε εννέα ξένες γλώσσες, έκανε διδακτορικό στη συγκριτική λογοτεχνία. Πριν από χρόνια την κάλεσαν από το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης όπου δίδαξε αρχικά ιταλική φιλολογία και έπειτα ελληνικά στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.

Η επιχειρηματική της ενασχόληση ξεκίνησε με ένα τυχαίο τρόπο. Η Μαρία Βλάχου είχε μετακομίσει στις Βρυξέλλες, όπου και εργαζόταν ως μεταφράστρια. Σε ένα ταξίδι της στην Ελβετία δοκίμασε πρώτη φορά σαλιγκάρια. «Τη στιγμή που έτρωγα μίλησα με την αδελφή μου στο τηλέφωνο και της είπα: “Τρώω μια μερίδα σαλιγκάρια που κάνει 37 ευρώ!”. “Τι ωραία ιδέα” μου απάντησε. “Έχουμε εκατοντάδες σαλιγκάρια έξω από την κήπο μας. Μήπως να ασχοληθούμε και εμείς;”», της απάντησε η αδερφή της.

Η Μαρία Βλάχου επέστρεψε στην Κορινθία, την πατρίδα της. Μαζί με την αδελφή της ξεκίνησαν το 2007 τη δική τους σαλιγκαροτροφική επιχείρηση. Με την εταιρεία Fereikos και οι δύο αδερφές κατέκτησαν σημαντικές διακρίσεις και βραβεία επιχειρηματικότητας και καινοτομίας δίνοντας τον καθημερινό αγώνα στην αγορά