Πολάκης: Καλώς τα παιδιά! Να ζητήσουν προανακριτική για την ασυλία μου

Ο Παύλος Πολάκης κλήθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας γιατί έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή οι δικογραφίες από τη Δικαιοσύνη. Η μία αφορά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που του έχει καταθέσει ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής και η δεύτερη δικογραφία μετά την έγκλιση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με εν αγνοία του ηχογράφηση τηλεφωνικής συνομιλίας.

Ο Παύλος Πολάκης υποστηρίζει ότι αυτά αφορούν πράξεις εκ των καθηκόντων του ως υπουργού, άρα θα πρέπει να τεθούν στο καθεστώς του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών και όχι να αρθεί απλά η βουλευτική του ασυλία.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ζήτησε να κάνει δήλωση γιατί «σήμερα στις 11:14 το πρωί αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια η συγκρότηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

Πολάκης: Κρατήσαμε την Κρήτη σαν μια μεγάλη γαλατική επαρχία – Μπακογιάννη: Σας…
Στις 11:40 έλαβα τηλεφώνημα από την υπηρεσία που συνεπικουρεί την Επιτροπή Δεοντολογίας να «παρουσιαστώ» αύριο, στην πρώτη συνεδρίαση όπου θα κουβεντιάσει, λέει, την άρση ασυλίας μου για δύο μηνύσεις που έχουν διαβιβαστεί από την εισαγγελία.

Εδώ, να σας πω ότι η μία είναι του κυρίου Σταμάτη Πουλή του πρώην προέδρου και γνωστού μέλος της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ για συκοφαντική δυσφήμιση και η άλλη είναι η δίωξη που διαβίβασε ο εισαγγελέας μετά την έγκριση του κυρίου Στουρνάρα για το ότι και καλά τον ηχογράφησα σε συνομιλία που είχαμε τότε που διέγραψε το θέμα του δανείου μου και του ελέγχου από την τράπεζα της Ελλάδας. Αυτό που θέλω να πω είναι τα εξής δύο  πράγματα:

– Πρώτον, καλώς τα παιδιά.
– Δεύτερον, τους λέω, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι δημόσια και διαφανής.

Δηλαδή, επειδή αυτά τα «αδικήματα» τα ετέλεσα όντας υπουργός και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας,  αποκάλυψα τις βρωμιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας απεκάλυψα τις χαριστικές αναθέσεις και διαγωνισμούς της συζύγου του κυρίου αρχι-τραπεζίτη, για αυτό το λόγο αυτό το οποίο απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία Επιτροπή η οποία δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής, όπου εκεί θα τα πούμε όλα.

Να αποφασιστεί στην Ολομέλεια η σύσταση της ειδικής προανακριτικής επιτροπής, για να τα πούμε όλα, τα πάντα που έχουμε ανακαλύψει και αυτά που έχουμε στείλει και στη Δικαιοσύνη και η οποία με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατάει έχουν ασκηθεί διώξεις στο 1/20 αυτών των υποθέσεων των οποίων έχουμε στείλει. Αυτά και τους περιμένω…».

Στην ερώτηση που του τέθηκε αν ζητείται η άρση ασυλίας του ή ο εισαγγελέας έχει στείλει τις δικογραφίες με την διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο Παύλος Πολάκης άφησε αιχμές, λέγοντας πως «είναι η συνήθης διαδικασία η οποία πολλές φορές στέλνει ο εισαγγελέας δικογραφίες στην Βουλή. Μόνο, που ξέχασε ο εισαγγελέας ότι εγώ είμαι υπουργός, όταν έκανα τα «αδικήματα». Η αποκάλυψη των κλοπών στο ΚΕΕΛΠΝΟ και των απευθείας αναθέσεων ήταν έργο που έπρεπε να κάνω και το εκτέλεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για αυτό λοιπόν επειδή πρέπει να μάθει και ο ελληνικός λαός γιατί με κατηγορούν αυτοί οι άνθρωποι, ο κύριος Πουλής και ο κύριος Στουρνάρας, πρέπει να γίνει δημόσια διαδικασία, ανοιχτή διαδικασία βεβαίως με συλλογή 30 υπογραφών που να ζητήσουν τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής όπουθα αποφασίσει εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία, για να τα πούμε όλα…».