Πως τα τουρκικά ΜΜΕ «είδαν» τον χάρτη του Μπαχτσελί και τη στάση του Ερντογάν

Στον χάρτη που παρουσίασε ο κυβερνητικός εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί και παρουσιάζει ως τουρκικό το μισό Αιγαίο αναφέρονται τουρκικά μμε

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο αντιπολιτευόμενος τουρκικός Τύπος σχολιάζει ότι ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δημιούργησε πολιτική κρίση με τον χάρτη που δείχνει τουρκικό το μισό Αιγαίο και την Κρήτη. Παράλληλα, τονίζουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Ερντογάν να απαντήσει εάν πρόκειται για επίσημη τουρκική θέση. Πολλά φιλοκυβερνητικά μέσα επέλεξαν απλά να «εξαφανίσουν» το θέμα.

Ενδεικτικά:

Εφημερίδα SOZCU: «H φωτογραφία του Μπαχτσελί προκάλεσε διπλωματική κρίση. Ο Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Ερντογάν αντέδρασε έντονα».

Εφημερίδα CUMHURIYET: «Αντίδραση Μητσοτάκη στον Μπαχτσελί. Αυτό είναι προβοκάτσια ή ο πραγματικός σου στόχος».

Ρεπορτάζ της τηλεόρασης ΗΑΒΕR GLOBAL: «Ξεσήκωσε την Αθήνα ο χάρτης που έδωσε στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί η οργάνωση των νέων του κόμματος του. Διότι ο χάρτης εμφανίζει ως τουρκικά τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι Έλληνες αξιωματούχοι κατηγορούν την Τουρκία πως αυξάνουν την ένταση».

Όπως μετέδωσε και η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Τουρκία, «η εφημερίδα των ακροδεξιών, δηλαδή του Μπαχτσελί, έχει σήμερα όλο το πρωτοσέλιδό της αφιερωμένο στην υπόθεση του χάρτη, και μάλιστα ο αρθρογράφος που υπογράφει το σχετικό άρθρο λέει ότι “ο χάρτης μας που δώσαμε για δώρο στον αρχηγό μας προκάλεσε μεγάλο φόβο στους Έλληνες” ενώ στη συνέχεια αναφέρει ότι “ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να υιοθετήσει μία καθαρή στάση”».

 

ΠΗΓΗ: Newsit.gr