Προφυλακιστέος ο 51χρονος για τη δολοφονία στη Γλυφάδα

“Λυπάμαι που δεν το έκανα νωρίτερα” ήταν τα λόγια του κατηγορούμενου.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 51χρονος, που την περασμένη Πέμπτη σκότωσε τον 66χρονο σύντροφο της μητέρας του στη Γλυφάδα.

Ο κατηγορούμενος και ενώπιον της ανακρίτριας ομολόγησε το έγκλημά του, ενώ με δήλωση προς τους δημοσιογράφους εμφανίστηκε αμετανόητος: “Λυπάμαι που δεν το έκανα νωρίτερα. Στα 31 μου χρόνια αυτός ο άνθρωπος μου κατέστρεψε τη ζωή”.

Τα χρέη του δράστη και το σχέδιο της δολοφονίας

“Προσπαθούσα να φτιάξω τη ζωή μου και δεν μου έβγαινε. Και αυτός “έτρωγε” χρήματα από τη μάνα μου συνέχεια”. Με αυτά τα λόγια ο 51χρονος δράστης προσπάθησε να δικαιολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε, όπως μετέδωσε το enikos.gr τα προηγούμενα 24ωρα. Με περισσότερες από 15 μαχαιριές σκότωσε τον επί 20 χρόνια σύντροφό της μητέρας του, έξω από το οικογενειακό κατάστημα στην οδό Β. Ηπείρου. Η οικογενειακή επιχείρηση άλλωστε και τα χρήματα ήταν ο μόνιμος λόγος προστριβής ανάμεσα σε μητέρα και γιο, όπως κατέθεσαν και οι συγγενείς του δράστη.

Ακόμη και όταν ο 51χρονος βρισκόταν για πολλά χρόνια στη Δανία, οι επικοινωνίες με την μητέρα του ξεκινούσαν και τελείωναν με καβγά. Ο λόγος ήταν τα χρέη που ο ίδιος είχε δημιουργήσει από τις αποτυχημένες επιχειρηματικές του προσπάθειες. Η μητέρα του είχε αρνηθεί να τον χρηματοδοτεί διαρκώς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr η μητέρα του είχε αναλάβει να αποπληρώσει μέρος των χρημάτων που χρωστούσε ο γιος της, όταν πριν από χρόνια είχε ανοίξει μαγαζί με χρώματα αλλά “έπεσε έξω”.

Έπειτα από αυτή την αποτυχημένη προσπάθεια έφυγε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Δανία και εκεί προσπάθησε να γίνει επιχειρηματίας αλλά δεν τα κατάφερε. Η μητέρα του για μεγάλο διάστημα κάλυπτε τα έξοδά του, αλλά πριν από λίγα χρόνια του ανακοίνωσε ότι σταματάει. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο ίδιος ο 51χρονος στην ασφάλεια Ν/Α Αττικής, πίστεψε ότι υπεύθυνος γι’ αυτό ήταν ο σύντροφος της μητέρας του.

Γλυφάδα δολοφονία

“Μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση και από προμηθευτής χρωμάτων, έγινε συνέταιρος. Έπαιρνε τα χρήματα της μητέρας μου κι εγώ ήμουν στην “απ’ έξω”, είπε στους αστυνομικούς. Ο δράστης, όπως κατέθεσε, ήταν πεπεισμένος ότι το θύμα ήταν υπεύθυνο που οι σχέσεις μητέρα και γιου ήταν πλέον ανύπαρκτες καθώς δεν μιλούσαν ούτε τηλεφωνικά. Θεώρησε ότι ο 66χρονος είχε φτάσει στο σημείο να αρπάξει το μερίδιο που ανήκε στον ίδιο από το κατάστημα χρωμάτων.

Όταν πριν από δύο μήνες επέστρεψε στην Ελλάδα, δεν έκανε καμία προσπάθεια να επικοινωνήσει με την μητέρα και την αδελφή του. Εγκαταστάθηκε στο κέντρο της Αθήνας και προσπάθησε να ανοίξει ένα κατάστημα. Έπεσε και πάλι έξω και τότε, όπως όλα δείχνουν, κατέστρωσε το σχέδιο της δολοφονίας του 66χρονου, τον οποίο κατηγορούσε μέσα στο μυαλό του για όλες τις προσπάθειες που έκανε για να ορθοποδήσει και έπεφταν στο κενό. Αγόρασε ένα μαχαίρι 30 εκατοστών, στρατιωτικού τύπου και με αυτό έστησε καρτέρι στον σύντροφό της μητέρας του. Με περισσότερες από 15 μαχαιριές, που μαρτυρούν μένος και μίσος, έβαλε τέλος στη ζωή του άτυχου άνδρα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης, αφού μαχαίρωσε επανειλημμένως το θύμα, στη συνέχεια έβγαλε από την τσέπη του ένα αεροβόλο όπλο και άρχισε να πυροβολεί εξ επαφής τον 66χρονο στο κεφάλι.  Το αεροβόλο βρέθηκε μαζί με το μαχαίρι και δύο λάμες στο αυτοκίνητο του δράστη, το οποίο το πάρκαρε έξω από την Υποδιεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής όπου παραδόθηκε.

Πηγή: enikos.gr