Ψευτογιατρός: Νέες καταγγελίες για την δράση του

«Μας “έφαγε” 135.000 ευρώ και μας έκανε μήνυση»

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την δράση του νέου «ψευτογιατρού» και του 72χρονου Γερμανού συνεργού του, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη σε βάρος δεκάδων ασθενών. Ο 66χρονος Έλληνας φυσιοθεραπευτής δεν δίσταζε μάλιστα να υπόσχεται «πρωτοποριακές» θεραπείες με βλαστοκύτταρα σε ανθρώπους που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας, με πέντε από αυτούς τους ασθενείς να έχουν καταλήξει.

Τα όσα περιγράφουν συγγενείς των θυμάτων του 66χρονου «ψευτογιατρού» είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Συστηνόταν ως… νευρολόγος, έδινε ενέσιμες θεραπείες, δεν δίσταζε να «βάζει λόγια» στους ασθενείς για να συνεχίζουν να παίρνουν τα «φάρμακα» του και ζητούσε υπέρογκα χρηματικά ποσά.

Μιλώντας για την δράση του ψευτογιατρού συγγενής ενός εκ των θυμάτων του, είπε στο MEGA ότι «πήγαμε στη Γερμανία, της είπαν ότι θα γίνει καλά, της έδωσαν πεπτίδια και της έκαναν μετά βλαστοκύτταρα. Το κάθε πεπτίδιο στοίχιζε 200 ευρώ και 100 ευρώ ο ένα άλλο, μικρό το οποίο ήταν και καλά για τους νευρώνες. Τα βλαστοκύτταρα 25.000 ευρώ, το παιδί δεν πήγαινε καλά, εγώ άρχισα να υποψιάζομαι. Τοπ παιδί όμως δεν ήθελε να σταματήσει τη θεραπεία, γιατί πίστευε ότι θα γίνει καλά. Περάσαμε έναν Γολγοθά μέσα στο σπίτι, το παιδί να κλαίει, να χειροτερεύει συνέχεια και να κοιμάται είκοσι ώρες το 24ωρο».

Ψευτογιατρός: Ο παράλληλος βίος με τον Dr Konto – Σπίτια «φρούρια» και παρέλαση ασθενών

Απαντώντας στο πώς βρήκαν τον «ψευτογιατρό», η συγγενής της ασθενούς αναφέρει: «Τυχαία. Μία κυρία είχε επισκεφθεί έναν γιατρό, ο οποίος ήταν γνωστός μου και του είπε ότι έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και έκανε αυτή την θεραπεία και έγινε τελείως καλά. Ο γιατρός καλή τη πίστη και θεωρώντας ότι μπορεί να βοηθήσει, και ξέροντας το πρόβλημα του παιδιού μου, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “ήρθε μία κυρία και μου είπε αυτό” και μου έδωσε το τηλέφωνό της. Επικοινώνησα μαζί της και την επόμενη μέρα εμφανίστηκε ο κύριος αυτός ο οποίος είπε ότι δεν είναι βαριά η κατάσταση της κόρης μου και ότι είναι από τις εύκολες περιπτώσεις, που θα γίνει γρήγορα καλά. Έτσι ξεκινήσαμε την θεραπεία – την υποτιθέμενη θεραπεία – 3-4 μήνες μετά, της έκοψε και τα φάρμακα τα συμβατικά που έπαιρνε, με αποτέλεσμα το παιδί να χειροτερεύει συνέχεια».

«Και εκεί ήρθαμε σε διαμάχη. Εγώ τσακωνόμουν μαζί του, αυτός έβαζε λόγια στο παιδί μου ότι εγώ δεν θέλω να συνεχίσω την θεραπεία, γιατί είναι ακριβή και γινόταν στο σπίτι ένας πανικός» αναφέρει επίσης.

Ψευτογιατρός: «Του είπε ότι θα τρέχει κι ο πατέρας μου σερνόταν» – Αποκαλυπτική μαρτυρία για 58χρονο που πέθανε

Σημειώνει δε ότι ο 66χρονος συστήθηκε «ως νευρολόγος. Από ό,τι κατάλαβα και το έλεγε και ο ίδιος, είχε ασθενείς από όλη την Ελλάδα». Όσον τα «φάρμακα» που έδινε λέει «τα έφερνε ο ίδιος μέσα σε πάγο. Μου είπε ότι πρέπει να πάει στη Γερμανία και να κάνει εκεί μία εξέταση και να δούμε που είναι η βλάβη ώστε να αντιμετωπιστεί με τα σωστά φάρμακα. Και πράγματι πήγε εκεί, φυσικά με έξοδα δικά μας όλα».

Κατά την εκτίμησή της, μάλιστα, ο «ψευτογιατρός» τους πήρε 135.000 ευρώ ενώ «όταν κατάλαβε ότι του έκανα μήνυση, με κατηγόρησε ότι τον εκβιάζω μου έστειλε εξώδικο και πήγε στην ασφάλεια εκβιαστών Αθηνών και έκανε μήνυση ότι τον εκβιάζω και καλά ότι του ζητάω πίσω τα χρήματα από τις φυσιοθεραπείες, που έκανε στο παιδί. Δεν είπε ότι παρείχε φάρμακα ή όλα αυτά».

 

«Μας “‘έφαγε” 135.000. ευρώ»

Στο MEGA μίλησε και άλλο ένα θύμα του ψευτογιατρού, που περιέγραψε πώς πείστηκε για τις «πρωτοποριακές θεραπείες» του και το κόστος του.  «Η περιπέτειά μου ξεκίνησε από το 2016 όταν βρέθηκε στον δρόμο μας αυτός ο άνθρωπος ο οποίος, μας έπεισε ότι στη Γερμανία υπάρχει θεραπεία, και γίνονται καλά οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Πήγαμε στη Γερμάνια με δικά μας έξοδα φυσικά, μας συνόδευσε και ο ίδιος. Έκανε μία εξέταση και η κόρη μου εκεί, και στη συνέχεια της είπαν ο γιατρός και ένας άλλος Γερμανός ότι δεν έχει πρόβλημα και ότι θα γίνει απολύτως καλά. Πήγαμε σε ιατρείο, όχι σε κλινική. Μας είπαν ότι είναι γενετιστής αυτός και τελικά αποδείχθηκε ότι είναι ένας απλός παθολόγος. Ενάμιση χρόνο μας πήρε αυτή η ιστορία και μας «έφαγε» 135.000. ευρώ», ανέφερε αρχικά.

«Τα χρήματα τα δίναμε στον ίδιο, για τα φάρμακα. Τα φάρμακα ήταν ενέσιμα και τα έκανε 3 φορές την εβδομάδα προκειμένου να προετοιμάσει τον οργανισμό της να δεχθεί τα βλαστοκύτταρα. Από ό,τι αποδείχθηκε, γιατί κατέθεσα τα φάρμακα στην αστυνομία, περιείχαν νερό και γλυκόζη» κατέληξε στην καταγγελία του το θύμα του ψευτογιατρού.

 

Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη, τι ερευνούν οι Αρχές

Η έρευνα γύρω από την δράση του 66χρονου ψευτογιατρού και του εξελίσσεται σε πολλά επίπεδα. Οι ελληνικές Αρχές συνεργάζονται με τις Αρχές κι άλλων χωρών καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως πίσω από τον 66χρονο, κρύβεται διεθνές κύκλωμα που εκμεταλλεύεται ανυποψίαστους πολίτες.

Σημαντικά είναι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για γιατρούς που είχαν ενημερώσει τους ασθενείς ότι επιδεινώνεται η υγεία τους ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και οικονομικός έλεγχος μετά από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

Ο νέος «ψευτογιατρός» εκτιμάται ότι τα τελευταία χρόνια,  εξαπάτησε δεκάδες ασθενείς, από τους οποίους αξίωνε μεγάλα χρηματικά ποσά για να τους χορηγήσει τις υποτιθέμενες «πρωτοποριακές» ενέσεις βλαστοκυττάρων. Αρκετοί φαίνεται πως πείστηκαν να σταματήσουν τις φαρμακευτικές αγωγές τους. Ο 66χρονος χρέωνε τις θεραπείες του ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε ασθενούς, φτάνοντας στο σημείο «το κάθε φιαλίδιο να το πουλάει για 25.000-30.000 ευρώ».

Το κουβάρι των αποκαλύψεων ξετυλίχθηκε με την καταγγελία μητέρας μίας κοπέλας που το 2016 είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του 66χρονου καθώς όπως λέει η ίδια, της είχε αποσπάσει πάνω από 135.000 ευρώ προκειμένου να χορηγεί στην κόρη της τα βλαστοκύτταρα. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και τότε τον κατήγγειλε.

ΠΗΓΗ. nEWSIT.GR Με πληροφορίες από MEGA