Ρόδος: Αποζημίωση 600 ευρώ σε γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα σε εστιατόριο από τον ιδιοκτήτη

Ο ξυλοδαρμός της γυναίκας πιστοποιήθηκε από γιατρούς…

Η γυναίκα πήγε να ζητήσει τα δεδουλευμένα της και δέχτηκε επίθεση. Ο ξυλοδαρμός της, από τον άλλοτε εργοδότη της, μέσα στο εστιατόριο πιστοποιήθηκε από μαρτυρίες και ιατρικές γνωματεύσεις. Το δικαστήριο καταδίκασε τον επιχειρηματία, που πλέον καλείται να πληρώσει και αποζημίωση. Είναι το τέλος μιας πολυσυζητημένης υπόθεσης, που η Ρόδος παρακολούθησε με ενδιαφέρον από τη στιγμή που έγινε η καταγγελία.

Το ιστορικό της υπόθεσης σύμφωνα με την απόφαση έχει ως εξής: στις 30 Ιουλίου του έτους 2014, στις 08:30, η γυναίκα πήγε στο εστιατόριο που διατηρεί ο κατηγορούμενος, συνοδευόμενη από ένα ακόμη αλλοδαπό για να αιτηθούν τους οφειλόμενους σε αυτόν δεδουλευμένους μισθούς. Αποδείχτηκε ότι πράγματι συναντήθηκαν και ότι έλαβε χώρα κάποιος διαπληκτισμός, καθώς και ότι ο ιδιοκτήτης χειροδίκησε σε βάρος της γυναίκας.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο που πήγε, ανέφεραν ότι έφερε μώλωπες ζυγωματικού. Η γυναίκα έκανε μήνυση σε βάρος του επιχειρηματία και συντάχθηκε ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκε εκχύμωση στην αριστερή ζυγωματική χώρα ενώ αναφέρθηκε και άλγος δεξιού ώμου.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου με απόφασή του το 2018 έπαυσε υφ’ όρον την ποινική δίωξη για το αδίκημα της εξύβρισης και κήρυξε τον κατηγορούμενο ένοχο για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, το δικαστήριο έκανε δεκτή εν μέρει ως βάσιμη κατ’ ουσίαν την αγωγή και υποχρεώνει τον επιχειρηματία να καταβάλει στη γυναίκα το ποσό των 600 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο υπερημερίας από την επομένη της επίδοσης της αγωγής και μέχρι την πλήρη εξόφληση, το οποίο κρίθηκε εύλογο και δίκαιο μετά τη στάθμιση των στοιχείων.

 

πηγη. newsit.gr