Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Καλαμαριάς / Μιλούν για πρόβλημα επιβίωσης

Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες ζούν πολλοί κάτοικοι στον Δήμο Καλαμαριάς - Τα αιτήματα για βοήθεια πολλαπλασιάζονται σε όλη την Ελλάδα

Ο Δήμος Καλαμαριάς προσκαλεί την καλοσύνη των δημοτών καθώς στρέφονται και στην φιλοτιμία τους, μη έχοντας άλλες λύσεις προκειμένου να ανακουφίσουν με τις δωρεές τους πολλούς συνανθρώπους τους που δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Μάλιστα, προκειμένου να ενισχύσουν το συναίσθημα της αλληλεγγύης στην κοινότητα, προσφέρουν σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη ένα δώρο.

Η ανακοίνωση τους Δήμου Καλαμαριάς αναφέρει:

«Κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης πολλών συνανθρώπων μας, οι βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς θα συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο αλλά και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας.

Την Τετάρτη  24 Νοεμβρίου 2021 συγκεντρώνουμε:

  • Τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα εβαπορέ, ρύζι άσπρο/ κίτρινο, κριθαράκι, όσπρια, μακαρόνια, χυλοπίτες, πουρές, τοματοχυμός, αλεύρι και ζάχαρη και ό,τι άλλο μπορεί ο καθένας να προσφέρει)
  • Φάρμακα, τα οποία δεν σας χρειάζονται πια και δεν έχουν λήξει

Οι συνδημότες μας και οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν  από μεγάλη ποικιλία βιβλίων που θα διατεθούν για το σκοπό αυτό, με την Κεντρική βιβλιοθήκη να σας χαρίζει βιβλία.

Τα καλάθια για τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων θα παραμείνουν στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου έως και την επόμενη Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου.

Η διεύθυνση της Κεντρικής Βιβλιοθήκης είναι Αργυρουπόλεως 34, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310.423.233»

Παρατηρείται όλο και πιο έντονα τους τελευταίους μήνες, πως οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από τις επίσημες ανακοινώσεις Δήμων σε όλη την χώρα. Διότι, όταν φτάνουμε σε σημείο τέτοιο, που η επιβίωση κάποιον ανθρώπων εξαρτάται από τους συμπολίτες τους, τότε υπάρχει πρόβλημα και μεγάλο.

Τι θα γίνει εάν μειωθούν εκείνοι που μπορούν να βοηθήσουν; Τι θα γίνει όταν οι λίγοι που χρειάζονται βοήθεια γίνουν περισσότεροι; Τι θα γίνει αν ο κόσμος που πεινάει και δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του, δεν ελπίζει πια πουθενά;

Πηγή: in.gr