ΣΤΑΣΥ – Το βίντεο που εκθέτει τη διοίκηση

Δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας στη συντήρηση των γραμμών.

Ένα νέο βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας και δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το εργατικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ, που κόστισε τη ζωή στον 41χρονο οδηγό, αλλά και για το κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας για επιβάτες και εργαζόμενους.

Η λοκομοτίβα κάνει εργασίες δίπλα στους επιβάτες

Στο βίντεο φαίνεται η «λοκομοτίβα» που πρωταγωνίστησε στο εργατικό ατύχημα να κάνει εργασίες, ενώ στην αποβάθρα βρίσκονται επιβάτες και κυκλοφορούν κανονικά συρμοί.

Το ενδιαφέρον είναι πως η συγκεκριμένη λειαντική μηχανή έχει πιστοποίηση και πρέπει να κάνει εργασίες μόνο εφόσον το δίκτυο είναι κενό από επιβάτες και τρένα, όπως τονίζει ο Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο ΔΣ της ΣΤΑ.ΣΥ., Σπύρος Ρεβύθης, στον eniko.gr.

Δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο

Οι εργαζόμενοι, καταγγέλλουν ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος, Νίκος Χαιρέτας, αψήφησε τις οδηγίες του κατασκευαστή, αλλά και όσα αναγράφονται στη σύμβαση, καθώς γινόταν χρήση και συντήρηση από τη λειαντική μηχανή σε ολόκληρη την γραμμή 2, ενώ οι επιβάτες περίμεναν τον επόμενο συρμό.

Στο βίντεο φαίνονται οι σπίθες αλλά και ο καπνός που δημιουργείται κατά τη διάρκεια των εργασιών, λίγα μέτρα μακριά από το επιβατικό κοινό. Κάτι που δείχνει πως κανείς δεν ήλεγχε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελούνταν οι συγκεκριμένες εργασίες.

“Φανταστείτε μόνο εάν συνέβαινε ατύχημα στη γραμμή 2, όπως έγινε στην γραμμή 1 του ΗΣΑΠ, και μέσα στα τούνελ και τους σταθμούς, υπήρχαν επιβάτες και εργαζόμενοι” σημειώνει ο κ. Ρεβύθης.

 

Πηγή: in.gr