Σταύρος Δογιάκης: Αυτοκτονία με δύο σφαίρες

Σήμερα το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης και η κατάθεση του αδερφού του - Οι δυο τους είχαν χωρίσει την ταβέρνα «Κρητικός» - Είχε πάρει χρήματα για να φτιάξει νέα επιχείρηση

Την περασμένη Κυριακή ο ήλιος που έλαμπε και η έντονη ζέστη ήταν τα τελευταία πράγματα που προφανώς απασχολούσαν τον Σταύρο Δογιάκη, όταν πήγαινε σε έναν γάμο που ήταν καλεσμένος.

Μπορεί να πίστευε ότι είχε φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή, μπορεί να τον βάραινε κάτι πολύ, τόσο ώστε να εστερνιστεί πιθανόν την ρήση του Αλμπέρ Καμύ που λέει ότι «σε τελευταία ανάλυση χρειάζεται περισσότερο κουράγιο για να ζήσεις παρά για να αυτοκτονήσεις».

Ό,τι κι αν ήταν αυτό που τον οδήγησε στο αποννεοημένο διάβημα ο Σταύρος Δογιάκης είχε πάρει την απόφαση να δώσει τέλος στην ζωή του, έτσι ξαφνικά για όλους όσους τον ήξεραν λίγο ή περισσότερο. Κανείς τους δεν περίμενε ότι ο άνθρωπος που ήταν η ψυχή της παρέας, αυτός που έκανε τη ταβέρνα «Κρτηικός» ένα από τα πιο must στέκια για τους επώνυμους λάτρεις του κρέατος.

πιχειρηματίες, εφοπλιστές, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, σχεδιαστές και μοντέλα ανέβαιναν στην περίφημη ταβέρνα της οικογένειας με την υπερυψωμένη αυλή, τις γαρδένιες και τις καμέλιες, από τότε που ήταν ακόμη στη μέση του πουθενά στην Κάντζα.

Ήταν αυτός όμως που έχοντας το χάρισμα της επικοινωνίας κατάφερε να ενώνει διαφορετικούς ανθρώπους, επώνυμους και μη, που έκαναν διάσημο τον «Κρητικό».

Χαμογελαστός, κοινωνικός, γυμνασμένος και πάνω απ’ όλα η ψυχή της παρέας, ο Σταύρος Δογιάκης «ανάγκασε» τον Λάκη Γαβαλά να ακουμπίσει την κροκό Hermes Kelly του στο τραπέζι και να αποχωριστεί ένα κασμιρένιο σακάκι, ώστε να απολαύσει τα παϊδάκια του.

Χάρη στην φιλική τους σχέση οι Dsquared2 δείπνησαν για πρώτη φορά ένα καλοκαιρινό βράδυ στον «Κρητικό» και λάτρεψαν τον Σταύρο, όπως και όλοι οι επώνυμοι φίλοι του.

Από τον Αντώνη Ρέμο και την Άννα Βίσση μέχρι υπουργούς και φυσικά επιχειρηματίες και εφοπλιστές ο εις εκ των ιδιοκτητών της επιτυχημένης ταβέρνας διέθετε αυτό το φοβερό ταμπεραμέντο που έφερε την διάσημη πελατεία και τις δεκάδες γνωριμίες. Ο αποφασισμένος Σταύρος

Κανείς από αυτούς δεν περίμενε ότι ο Σταύρος θα εξαφανιζόταν από την περασμένη Κυριακή, έχοντας ήδη πάρει την απόφαση να αυτοκτονήσει, στον Υμηττό με μια σφαίρα στον κρόταφο.

Ο αδερφός του Νίκος που τον αναζήτησε, βρήκε και το σημείωμα του αυτόχειρα επιχειρηματία με το οποίο τον καθιστούσε γενικό κληρονόμο του, αλλά παρά την έρευνα και το silver alert, δεν πρόλαβαν τον αποφασισμένο να «φύγει» Σταύρο. Αυτόν που κατέβαινε στην Μύκονο κάθε καλοκαίρι για διακοπές με φίλους και γνωστούς, αυτός που έβγαινε με τον Dean και τον Dan και έδινε το παρόν στα καλέσματά τους.