«Τα Νέα»: Υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες με υπουργό στο κότερο της Παναγοπούλου;

Το «κότερο-gate» τρομάζει το Μαξίμου και όχι μόνο λόγω του κόστους που πληρώνει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την αποκάλυψη ότι εκείνος, ο αριστερός που καταγγέλλει την ελίτ, τις offshore, τη διαπλοκή και την πλουτοκρατία, έκανε χλιδάτες διακοπές, ενώ η Ελλάδα θρηνούσε τους νεκρούς στο Μάτι.

Το «κότερο-gate» τρομάζει το Μέγαρο Μαξίμου επειδή υπάρχουν πληροφορίες ότι στο περίφημο σκάφος Odyssey της οικογένειας Παναγόπουλου φαίνεται να φιλοξενήθηκαν και άλλα πρόσωπα, και ότι υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες που αναμφίβολα θα δουν το φως της δημοσιότητας.

Τις αποκαλύψεις κάνει στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, που να σημειωθεί ότι ήταν ο πρώτος που έβγαλε την είδηση για τις χλιδάτες διακοπές του Αλέξη Τσίπρα, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Τότε, η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός έκανε διακοπές στο ιδιόκτητο πολυτελές σκάφος του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, μακριά από το αδιάκριτο πλήθος, δεν είχε αξιολογηθεί, λόγω του ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις, επανήλθε όμως στην επικαιρότητα όταν κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι φωτογραφίες που ανήρτησε στο Τwitter ο δημοσιογράφος Αρης Πορτοσάλτε.

Υπήρχαν και υπουργοί που έκαναν χλιδάτες διακοπές στο σκάφος;
Τώρα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος επανέρχεται στο θέμα και θέτει το ερώτημα αν έχουν φιλοξενηθεί στη θαλαμηγό και άλλα πρόσωπα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης η κυρία Παναγοπούλου θεωρεί φίλους της. Η διατύπωση είναι τέτοια, που αφήνει να εννοηθεί ότι ο δημοσιογράφος γνωρίζει τις απαντήσεις και ετοιμάζεται να κάνει σύντομα και νέες αποκαλύψεις…

Γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος: «Ερώτηση σοβαρή. Επειδή γνωρίζω οτι η κυρία Κατερίνα έχει ορισμένους φίλους στην κυβέρνηση, το Odyssey, το περιβόητο σκάφος των χλιδάτων διακοπών του πρωθυπουργού και της οικογένειάς του, έχει διατεθεί για άλλο η άλλα μέλη της κυβέρνησης που θεωρεί φίλους της;».

Αλλά ο Γιώργος Παπαχρήστος δεν μένει εκεί. Αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν και φωτογραφικά ντοκουμέντα, που σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας. Γράφει στη στήλη του «Στίγμα», στην εφημερίδα «Τα Νέα»: «Νομίζω ότι εδώ που έχουμε φθάσει πια, καλύτερα να το πει η ίδια, παρά να μας το πουν τίποτα φωτογραφίες…».

Και για να μη μείνει καμία αμφιβολία για το τι εννοεί, προσθέτει λίγο πιο κάτω στο κείμενό του: «Εχω την αίσθηση ότι υπάρχουν περισσότερες των δύο φωτογραφιών εις κατοχήν τρίτων. Το ερώτημα είναι αν απεικονίζουν μόνο τον Αλέξη Τσίπρα τον Κουρασμένο Β’ η και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, φίλους της κυρίας Παναγοπούλου, αφού σύμφωνα με τα όσα δηλώνει και η ίδια, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ξεκουραστεί για μία εβδομάδα, αθόρυβα, όπου θέλει. Με το σκάφος φυσικά που βολεύει. Από κάθε άποψη και κυρίως μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των ψηφοφόρων και του πόπολου γενικά…».

Ποιος έχει τις φωτογραφίες;
Το μυστήριο με τις φωτογραφίες και τους ανθρώπους που φιλοξενήθηκαν στο σκάφος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πυκνώνει και από άλλα υπονοούμενα που αφήνει το δημοσίευμα. Υπονοούμενα για πολιτικό πρόσωπο, στα χέρια του οποίου βρέθηκαν οι φωτογραφίες.

«Επίσης, αντί να ψέγει η κ. Παναγοπούλου για τη διαρροή των πρωθυπουργικών φωτογραφιών διάφορους άτυχους καμαρότους ή θαλαμηπόλους που εργάζονταν στο σκάφος, αλλά τώρα πια δεν εργάζονται διότι έχουν απολυθεί από την καινούργια ιδιοκτήτρια του Odyssey, την κόρη του Περικλή Παναγόπουλου, καλόν είναι να διευρύνει τον κύκλο των ερευνών της και αλλού.

Ας πούμε, υπάρχει πολιτικό πρόσωπο, με… έφεση στην συγκέντρωση στοιχείων εις βάρος των αντιπάλων του, το οποίο τις επεδείκνυε, μου ανέφεραν χθες, σε φίλους τους. Και μάλιστα πολύ πριν αυτές οι φωτογραφίες περιέλθουν στην κατοχή του Αρη Πορτοσάλτε. Τι θέλω να πω με αυτό; Οτι προφανώς τις φωτογραφίες δεν τις είχε ένας, ούτε αυτός ο ένας τις παρέδωσε στον συνάδελφό μου του ΣΚΑΪ. Επίσης έχω την αίσθηση ότι υπάρχουν περισσότερες των δύο φωτογραφιών εις κατοχήν τρίτων».

Οι διακοπές στο σκάφος δώρο για μια θέση στη ΔΟΕ;
Στο ρεπορτάζ του ο Γιώργος Παπαχρήστος αφήνει να εννοηθεί ότι η φιλοξενία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο σκάφος ήταν το δώρο της Κατερίνας Παναγοπούλου για την προώθησή της σε μία ακόμα τιμητική θέση. Αυτήν της θέσης «Αθανάτου» στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογράφου, η πρόταση που απεστάλη στη ΔΟΕ, διά χειρός του αρμοδίου υπουργού κ. Βασιλειάδη, είναι για να καταληφθεί η χηρεύουσα θέση του Λάμπη Νικολάου από την Κατερίνα Παναγοπούλου. Και ότι η σχετική πρόταση βρίσκεται στα χέρια του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, με άγνωστο τον χρόνο που θα προωθηθεί προς συζήτηση και έγκριση.