Θεσσαλονίκη: Στάση αναμονής από τον Ιατρικό Σύλλογο για το γιατρό που χειρούργησε την 14χρονη

Σοβαρά ερωτήματα έχουν ανακύψει μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών αναφορικά με τις ευθύνες που βαρύνουν τον γιατρό στην Θεσσαλονίκη για τους 3 θανάτους ασθενών ύστερα από την εγχείρηση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, στο… μικροσκόπιο μπαίνει κυρίως η διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο μετά την αμετάκλητη καταδίκη του γιατρού το 2012 για το θάνατο μίας 41χρονης μητέρας από τη Θεσσαλονίκη και φυσικά το νομικό πλαίσιο που ισχύει σε περιπτώσεις υποτροπής.

Ο γιατρός έχει ήδη καταδικασθεί αμετάκλητα για το θάνατο μίας γυναίκας, παραπέμπεται να δικασθεί για το θάνατο ενός 24χρονου ενώ φέρεται ως υπεύθυνος για την απώλεια ενός 14χρονου κοριτσιού. Κι όλα αυτά βέβαια την ώρα που το Ιατρικό Κέντρο στο οποίο έγιναν όλες αυτές οι επεμβάσεις τηρεί «σιγή ιχθύος».

Στάση αναμονής από τον Ιατρικό Σύλλογο

Το thesstoday.gr απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νικόλαο Νίτσα, ο οποίος εξήγησε πως από την στιγμή κατά την οποία, είτε έχει ασκηθεί εναντίον ενός γιατρού ποινική δίωξη, είτε έχει καταδικασθεί αμετάκλητα, η εισαγγελία ή το δικαστήριο, οφείλει να ενημερώσει τον σύλλογο στον οποίο ανήκει ο γιατρός.

Από κει και πέρα, ανάλογα με την καταδίκη, η οποία μπορεί να μην έχει να κάνει με την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος ή τη δεοντολογία επιλαμβάνεται και το πειθαρχικό συμβούλιο.