Θωμαΐδης: Μείωση 27% στα λύματα στην Αττική

Βασιλακόπουλος: Να ανοίξουν αύριο τα μικρά μαγαζιά

Ύφεση των κρουσμάτων «βλέπει» ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης. Όπως είπε, τα λύματα στην Αττική έχουν παρουσιάσει μείωση του ιικού φορτίου.

Ο Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (26.03.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε, αναφερόμενος στα στοιχεία που δίνουν τα λύματα στην Αττική, πως «τα αποτελέσματα της προηγούμενης εβδομάδας έδειξαν μια μείωση 27%, η οποία όμως θα πρέπει να συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα».

Έσπευσε, όμως, να προσθέσει ότι είναι ακόμα πρόωρο να συζητάμε για το Πάσχα. Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, χρειάζεται να αναλυθούν τα δείγματα και την ερχόμενη Δευτέρα για να παρατηρηθεί αν αυτή η μείωση θα είναι τάση.

Κατά την άποψή του, στο τέλος αυτή της εβδομάδας θα γνωρίζουμε πώς πήγε η εβδομάδα και αν υπάρχει τάση μείωσης. Ακόμη, πάντως, και μετά τη μείωση του 27%, σύμφωνα με τον Νίκο Θωμαΐδη, το ιικό φορτίο στην Αττική παραμένει υψηλό. Ο καθηγητής εκτίμησε επίσης ότι θα «φάμε» όλο τον Απρίλιο για να μειωθούν τα κρούσματα.

Με το πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο να είναι ο μεγαλύτερος «γρίφος» των ημερών, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας κι εκείνος στον ΣΚΑΙ, έκανε τη δική του πρόταση για… λύση.

Είπε ότι δεν θα πρέπει να ανοίξει κανένα μεγάλο πολυκατάσταστημα, αλλά μόνο μικρά, με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και με τον «κόφτη» των τριών ωρών του 13032. Επίσης οι εργαζόμενοι να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας και οι πελάτες είτε μάσκα υψηλής προστασίας είτε διπλή μάσκα.