Τουρκία – Γερμανία: Έκλεισε λόγω αυξημένης απειλής για επίθεση το γερμανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη

έγινε έπειτα από «εκτίμηση των αρχών ασφαλείας»

Το προξενείο της Γερμανίας στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας θα παραμείνει σήμερα (1.2.2023) κλειστό εξαιτίας αυξημένης απειλής για επίθεση στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Γερμανία προειδοποίησε τους πολίτες της στην μεγαλούπολη της Τουρκίας ότι ο κίνδυνος επίθεσης είναι ιδιαίτερα υψηλός στην κεντρική περιφέρεια Μπεϊογλού της Κωνσταντινούπολης και γύρω από την πλατεία Ταξίμ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ανέφερε πως η κίνηση να κλείσει το προξενείο έγινε έπειτα από «εκτίμηση των αρχών ασφαλείας» και κάλεσε τους πολίτες της χώρας στην Τουρκία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τα σημεία όπου υπάρχει συγκεντρωμένο πλήθος.

Η Γερμανία, η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία, καθώς και οι ΗΠΑ, είχαν ήδη προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα τους πολίτες τους για αυξημένο κίνδυνο επίθεσης στην Τουρκία. Οι ΗΠΑ επικαιροποίησαν τη Δευτέρα την προειδοποίησή τους αναφέροντας συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία, από την πλευρά της, έχει προειδοποιήσει τους πολίτες της για επιθέσεις στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΗΓΗ. newsit.gr