Βλαντιμίρ Πούτιν: Κήρυξε μερική επιστράτευση

Για πρώτη φορά ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι κάνει πόλεμο. Και κήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία.

Η επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μερική και αφορά στους έφεδρους. Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι όσοι πολίτες καταταγούν, θα έχουν τα προνόμια εκείνων που υπηρετούν με συμβόλαιο στο ρωσικό στρατό. Η επιστράτευση θα ξεκινήσει από σήμερα κιόλας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνθηκε στους “πολίτες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια και άλλων περιοχών που απελευθερώθηκαν από το καθεστώς των Ναζί” και είπε ότι η Ρωσία θα προστατεύσει την κυριαρχία της και θα στηρίξει τη θέληση των πολιτών της (σ.σ. των ρωσόφιλων Ουκρανών δηλαδή) για να αποφασίσουν… μόνοι τους. “Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε τις συνθήκες για να γίνουν τα δημοψηφίσματα” είπε ο Πούτιν.

Έστειλε στη Δύση, για άλλη μια φορά, ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει ό,τι όπλα έχει στη διάθεσή του. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπενθύμισε στη Δύση ότι η Ρωσία διαθέτει σύγχρονα όπλα μαζικής καταστροφής. “Δεν μπλοφάρω” είπε ο Ρώσος πρόεδρος και κατηγόρησε τους δυτικούς πως εμπλέκονται σε έναν πυρηνικό εκβιασμό και η Ρωσία “έχει πολλά όπλα για να απαντήσει”.

 

πηγη. newsit.gr