Βρε κοίτα κάτι παλληκάρια!!! Πάει σύννεφο η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ! Όταν ο Παύλος Πολάκης «έβριζε» τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που τώρα επικαλείται! (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τετάρτη έλεγε ότι ο νόμος αυτός «δεν κρύβει, εμφανίζει» αλλά σε παλαιότερη συνέντευξή του υποστήριζε ότι «είναι ο πιο βρώμικος νόμος που έχει ψηφιστεί»

Ο Παύλος Πολάκης μετά την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για την άρση ασυλίας του, υποστήριξε ότι ζήτησε να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών λέγοντας ότι «αυτά για τα οποία κατηγορούμαι τα έκανα όταν ήμουν και επειδή ήμουν υπουργός».

Στη συνέντευξή του, δε, που ακολούθησε το βράδυ της Τετάρτης στο KONTRA είπε ότι «ο νόμος αυτός δεν κρύβει αλλά εμφανίζει».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, όμως, δεν μιλούσε πάντα με τα καλύτερα λόγια για τον σχετικό νόμοκαθώς σε παλαιότερη συνέντευξή του τον είχε χαρακτηρίσει ως «τον πιο βρώμικο νόμο που έχει ψηφιστεί» λέγοντας, επίσης, ότι «έτσι όπως τα έχει κάνει, μπορεί και να μην τιμωρηθεί κανείς για τίποτα».

Δείτε το σχετικό βίντεο που ετοίμασε η Ομάδα Αλήθειας:

Ο Παύλος Πολάκης προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργώυποστηρίζοντας ότι το ότι κατέγραψε παράνομα την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα και το ότι χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς σε αναρτήσεις του στο Facebook κατά του πρώην προέδρου των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν πολιτικές ενέργειες που έγιναν επειδή ήταν υπουργός.

Στην ίδια λογική υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δικαστεί ως απλός πολίτης χαρακτηρίζοντας την απόφαση των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που μετέχουν στην επιτροπή δεοντολογίας να εισηγηθούν την άρση ασυλίας του ως ενέργεια «πολιτικού ρεβανσισμού».

Εξάλλου όπως εξήγησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης «ο εισαγγελέας που είδε τον φάκελο έκρινε ότι τα δύο αδικήματα είναι άσχετα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών».

«Οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και οι δύο εισαγγελείς που έκριναν ξέρουν καλύτερα νομικά και από τον κ. Πολάκη, τον κ. Τζανακόπουλο και από εμένα είπαν ότι αυτά τα αδικήματα είναι απλού βουλευτή και γι’ αυτό ζητείται η άρση ασυλίας».

Απαντώντας, τέλος, στο επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρξε σπουδή για την συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι «ο εισαγγελέας από τον Μάρτιο μας είχε στείλει δύο υποθέσεις. Αν δεν απαντήσει η Βουλή αν σε τρεις μήνες τότε προκύπτει ότι το κοινοβούλιο δεν έχει δώσει άρση ασυλίας. Είχαμε ήδη συμπληρώσει 2,5 μήνες με τον χρόνο να έχει διακοπεί λόγω της προκήρυξης εκλογών».

Σημείωσε, τέλος, ότι «η φερόμενη καταγραφή ήταν κακούργημα. Τέσσερις ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών άλλαξε το συγκεκριμένο αδίκημα και είναι πλημμέλημα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, είχε υπουργό που ελεγχόταν γι αυτό το αδίκημα και άλλαξε τη διάταξη».