Βρετανία: Οι Εργατικοί θα καταθέσουν σήμερα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Εργατικό Κόμμα, θα καταθέσει σήμερα πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης.

Οι Συντηρητικοί «τρέχουν» να βρουν τον «διάδοχο» του Μπόρις Τζόνσον καθώς η θέση του επικεφαλής των Τόρις είναι άμεσα συνυφασμένη και με τον πρωθυπουργικό θώκο. Οι διαδικασίες όμως στο Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας ενδεχομένως να μην κινηθούν και τόσο γρήγορα, καθώς πληθαίνουν οι υποψήφιοι και εκτιμάται ότι στις 5 Σεπτεμβρίου θα έχουν «διάδοχο» όσο και αν επισπεύδουν τις διαδικασίες.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, οι Εργατικοί φαίνεται ότι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν αυτό το πολιτικό και, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα (12.07.2022) θα καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Πηγές του Κόμματος αναφέρουν μάλιστα ότι η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη (13.07.2022).

Η πρόταση μομφής σημαίνει ότι οι βουλευτές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο μπορούν να ψηφίσουν για το αν η κυβέρνηση, υπό τον Μπόρις Τζόνσον επί του παρόντος, μπορεί να συνεχίσει τη θητεία της. Αν η κυβέρνηση ηττηθεί στην ψηφοφορία στη βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, η χώρα πιθανόν να οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ