ΒΡΥΧΑΤΑΙ ο Σουλτάνος και απειλεί τον ΤΡΑΜΠ! Χωρίς εμάς θα….

Χωρίς την Τουρκία το πρόγραμμα των F-35 θα καταρρεύσει, είπε σε ομιλία του. Η δήλωση έρχεται λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στα άκρα ξανά οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας και μάλιστα λίγες ώρες αφού μίλησαν τηλεφωνικά ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δεν πρόλαβαν καλά καλά να… κλείσουν το τηλέφωνο και ο πρόεδρος της Τουρκίας έστειλε μήνυμα στον Αμερικανό ομόλογό του: «με χρειάζεσαι» ήταν αυτό που επί της ουσίας είπε ο «σουλτάνος» στον… «πλανητάρχη».

ΗΠΑ και Τουρκία είναι στα… μαχαίρια τον τελευταίο καιρό εξαιτίας της επιμονής της Άγκυρας να αγοράσει τους S-400 από τη Ρωσία. Μια αγορά που έχει ενοχλήσει τις ΗΠΑ, που ως «απάντηση» αποφάσισαν να «παγώσουν» τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35.

Ο Ερντογάν αποφάσισε να στείλει μήνυμα στον Τραμπ μέσα από ομιλία του, το πρωί της Τρίτης (30.04.2019). Το έκανε μετά από τα όσα είπαν οι δυο τους στο τηλέφωνο χθες. Ένα τηλεφώνημα που… αλλιώς «διάβασαν» στην Τουρκία και αλλιώς στις ΗΠΑ.

Στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35 συμμετέχουν πολλές χώρες, μια απ’ αυτές και η Τουρκία. Την οποία όμως οι ΗΠΑ θέλουν… εκτός όσο επιμένει να μην κάνει πίσω για την αγορά των S-400. Μόνο που, κατά τον Ερντογάν, αν η Τουρκία δεν λάβει μέρος στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών, αυτό θα «καταρρεύσει», όπως είπε στην ομιλία του.

Με πληροφορίες από sputniknews.com