Υπεξαίρεση επιδομάτων τέκνων στην Αχαΐα – Ταυτοποιήθηκαν από τις αρχές δύο από τους συνεργούς

Νέος κύκλος υπόπτων και εμπλεκομένων για την υπεξαίρεση επιδομάτων τέκνων.

Ταυτοποιήθηκαν από τις αρχές στην Αχαΐα δύο από τους συνεργούς για την υπόθεση υπεξαίρεσης επιδομάτων παιδιών, με την αστυνομία να βρίσκεται, πλέον, στα ίχνη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, πρόκειται για μία γυναίκα με μόνιμο τόπο διαμονής το Αιγάλεω Αττικής και έναν άνδρα κάτοικο Πατρών.

Η απάτη άρχισε να αποκαλύπτεται όταν Ρομά, δικαιούχοι επιδομάτων τέκνων στη Δυτική Αχαΐα, διαπίστωσαν πως στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς δεν έχουν πιστωθεί χρήματα.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», μόνο μέχρι την Πέμπτη (02.12.2021), είχαν καταγγελθεί στο Τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας τουλάχιστον 8 νέα περιστατικά, ανεβάζοντας στα 14 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων, διάστημα μόλις τριών ημερών.

Όπως σημειώνει η «Π», ο εισαγγελέας Πατρών ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτική διερεύνησης της υπόθεσης υπεξαίρεσης των επιδομάτων, με δράστη 28χρονο Ρομά, κάτοικο Κάτω Αχαΐας και συνεργούς τουλάχιστον τρία συγγενικά του πρόσωπα.

Αχαΐα: Το πρόσωπο «κλειδί» και ο ρόλος του

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς δύο εκ των συνεργών που αναζητούνται για να συλληφθούν, τη γυναίκα με μόνιμο τόπο διαμονής το Αιγάλεω και έναν άνδρα κάτοικο Πατρών, βρέθηκαν 14.000 ευρώ, προερχόμενα από την καταβολή των επιδομάτων τέκνων.

Τα χρήματα «κατευθύνθηκαν» στους συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς μετά την αλλαγή του ΙΒΑΝ των πραγματικών δικαιούχων, που πραγματοποίησαν οι δράστες, μέσω της πλατφόρμας του taxisnet.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση σχετίζεται με την κλοπή 1.000 κωδικών και ονομάτων χρηστών στην πλειοψηφία τους Ρομά, από λογιστικό γραφείο της Κ. Αχαΐας.

Πηγή: newsit.gr