ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ… ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από φοιτητή ΙΕΚ και κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού! “Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!”

Χωρίς πειθαρχικά , με προσήκουσα συμπεριφορά , πολύ καλός μαθητής και με απόδοση 9 , όταν το άριστα είναι 10 !

Ο φοιτητής ΙΕΚ και κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού Α. Κ , ενημερώθηκε ότι μεταγεται για αλλο “σωφρονιστήριο” την Δευτέρα 05/08 , ενώ είναι εδώ και ένα χρόνο σπουδαστής στο ΙΕΚ Κορυδαλλού και υπολείπεται ακομη ένας , για να πάρει το πτυχίο του στην ειδικότητα του !
Χωρίς πειθαρχικά , με προσήκουσα συμπεριφορά , πολύ καλός μαθητής και με απόδοση 9 , όταν το άριστα είναι 10 !
Ενημερώθηκε λοιπόν από τον αρχιφύλακα κ. Κοσμά , (δεύτερος τη τάξει αρχιφύλακας στο “πολυκατάστημα” Κορυδαλλού) , ότι πρέπει να μεταχθεί και μάλιστα τον προειδοποίησε μην αντισταθεί κιόλας , γιατί θα βάλει τα ΕΚΑΜ και θα τον πάρει με την βία , δήλωσε δε ότι δεν είναι δική του απόφαση , αλλά του διευθυντή κ. Καζλάρη , που , υποτίθεται ότι την διατάσσει το υπουργείο !
Και εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα , που εμπλέκει και όλους εμάς τους λοιπούς εκπαιδευομένους !
Άρα δηλαδή , όλοι εμείς οι εκπαιδευόμενοι μπορούμε να υποστούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή , βίαια διακοπή της εκπαιδευτικής μας διαδικασίας (?)
Η εκπαίδευση δεν είναι αυτή που κατά το Κοινώς λεγόμενο και αποδεκτό , αποτελεί θεμέλιο λίθο του σωφρονισμού ?
Και που – κατά τους επιστήμονες κοινωνιολόγους , αλλά και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς – και όχι κατά τους κομπογιαννίτες , παύλα κομματόσκυλα , παύλα κοινωνικά αμόρφωτους , που διοικούν αναποτελεσματικά επί μακρών το πολύπαθο σωφρονιστικό σύστημα , που σημειωτέον , δεν επιτελεί το σκοπό του επουδενί και αυτό εξάγεται αβίαστα από τα στατιστικά στοιχεία και την κατάσταση που είτε εκ του μακρόθεν , είτε εκ του σύνεγγυς όλοι γνωρίζουμε …
Η εκπαίδευση των κρατουμένων δεν είναι αυτή που συνιστά τη μόνη ελπιδα σωφρονισμού και επανένταξης των παραβατικών ατόμων ?
Διότι , αυτή η κίνηση της βίαιης διακοπής σπουδών στο συγκρατούμενο και συμφοιτητή μας σήμερα , για πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά εντός των τειχών , από όταν δηλαδή ξεκίνησε αυτή η παραδεδεγμένα πια εκ του αποτελέσματος κρινόμενη επιτυχημένη διαδικασία της εκπαιδευσης στα καταστήματα κράτησης , καταμαρτυρά ότι σκοπείται κάτι τέτοιο προφανώς !
Σε ερώτηση που απηύθυνε ο κρατούμενος φοιτητής Α. Κ. προς τον διευθυντή Καζλάρη μέσω του αρχιφύλακα Κοσμά , ετεροχρονισμένα ο ρηχα δημοκρατης διευθυντής Καζλάρης απάντησε “δεν απολογούμαι σε κανέναν” !
Κάποιοι από μας γνωρίζουμε , ότι για κάποιους είναι γλυκός ο φασισμός , “ο αγών είμαι εγώ” έλεγε ο Χίτλερ και ειλικρινά μη σοκαρεστε καθόλου με την παρομοίωση … Είναι όντως μέσα στην πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα καταστήματα κράτησης ?
Κι αν ναι …
Καλο θα ηταν να γνωριζουν ότι έχουμε , ό,τι πιο τιμητικό για έναν άνθρωπο ως άμυνα να διαθέσουμε όταν αξίζει ο κόπος , και ειναι το κορμί μας , το οποιο θα βάλουμε ως ανάχωμα , οπως τη ζωή μας και την ψυχή μας την ίδια !
Δηλώνουμε παρών σε ότι αφορά την αναχαίτιση των σύγχρονων γκουλάγκ που ετοιμάζονται ακόμα και στην εκπαίδευση …
Ο θεσμός του γεωεντοπισμού για όσους φοιτητές και σπουδαστές το δικαιούνται , το ΕΑΠ , το ΙΕΚ , το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας , οι κατ ίδιαν διδαχθέντες που με πολύ κόπο και προσωπικό μόχθο μελετουσαν μόνοι τους και όλες οι άλλες εκπαιδευτικού περιεχομένου διαδικασίες που αφορούν τα καταστήματα κράτησης και κατ επέκταση την εκπαίδευση των κρατουμένων , κρίνονται μέχρι τώρα απολύτως επιτυχης και με απόλυτη συνέπεια , ειδικά δε για εμάς που βγαίνουμε με βραχιολάκι (ηλεκτρονική επιτήρηση) !
Εξ όσων γνωρίζουμε , πότε και κανείς κρατούμένος φοιτητής δεν παραβίασε τους όρους και δεν έκοψε τον ιμάντα του πομπού για να διαφύγει , ούτε παρέκκλινε των οδηγιών του κέντρου !
Αυτοί που παραβίασαν ό,τι τους εδόθη , είναι οι παρακάτω δύο , ο Ελβετός τραπεζίτης Κλοντ Όσβαλντ που κατηγορούνταν για μίζες στα εξοπλιστικά και μία άλλη ακόμα εξίσου ενδιαφέρουσα περίπτωση , αυτή της 43χρονης – τότε , το Νοέμβριο του 2016 – Μαρίας Σκλαβάκη , η οποία κατηγορούνταν για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος , στην γνωστή πια σε όλους μας υπόθεση energa !
Όσον αφορά λοιπόν , τη δική μας ακαδημαϊκή πορεία και αν κρίνεται ως επιτυχής , το επιβεβαιώνουν οι βαθμοί μας , οι υποτροφίες όσοι έχουμε λάβει , η συμπεριφορά μας στο χώρο του πανεπιστημίου , οι συνεχώς αναπτυσσόμενες προς το βέλτιστο διαπροσωπικές μας σχέσεις , αλλά πολλώ δε μάλλον, οι δράσεις και οι διαδράσεις κατά το συγχρωτισμό μας με τους εξ αντικειμένου άμεσα εμπλεκόμενους , συμφοιτητές , καθηγητές και προσωπικό !
Την καλη ακαδημαϊκή μας πορεία , θα μπορούσαν κάλλιστα φρονώ να επιβεβαιώσουν οι ίδιοι οι καθηγητές μας και αυτό είναι αρκετό !
Θεωρούμε , όσοι γνωρίζουμε την επίδικη υπόθεση , ότι καμία εμπλοκή από το Υπουργείο δεν υπάρχει και αν υπάρχει , δεν έγινε η κατάλληλη ενημέρωση από τον διευθυντή καζλάρη , επί τούτου , για να μπορέσει να αποσυμφορήσει ατέχνως – με επίμεμπτη και ανορθόδοξη διαδικασία – το χώρο του καταστήματος που με τις πρακτικές του συμφόρησε , “ο νοών νοείτω”…
Σίγουρα , δεν επιτρέπεται ηθικά να συμβεί κάτι τέτοιο και αν προηγείται κάποιος της “εξόδου” από το κατάστημα , σίγουρα δεν προηγούνται οι φοιτητές με βίαιη διακοπή σπουδών αναιτίως …
Αν αυτό δεν το καταλαβαίνουν οι ιθύνοντες του πολύπαθου “σωφρονιστηρίου” τούτου , τότε κάποιοι άλλοι λόγοι παρεμβάλλονται τους οποίους πρέπει να ερευνήσει το Υπουργείο – αν υπάρχει τέτοιο – και αν έχει παραμείνει ψήγμα προστασίας ανθρώπινου δικαιώματος εκεί μέσα (!)
Το σίγουρο πάντως είναι , ότι το Υπουργείο από αλλού θα έπρεπε να κάνει το ξεκαθάρισμα και να κοιτάξει την αποτελεσματικότητα ή μη των “σωφρονιστών” μας , μήπως ποτέ και διοικηθεί τούτο δω το “σωφρονιστήριο” από άτομα που έχουν επιλεγεί με αξιοκρατικές διαδικασίες και όχι , με την μέχρι τώρα κρατούσα κατάσταση που τα απόνερά της δυσμενώς βιώνουμε οι κρατούμενοι , εξαιτίας μιας “ιπταμενης αγέλης” από “λυκόρνια” αρχιανθρωποφυλακων που λυμαίνονται επί δεκαετίες το χώρο και συμμετέχουν σε όλες τις “σταυροφορίες” κατά της “διαφθοράς” στα καταστήματα κράτησης , προστατεύοντας εαυτόν και συμφέροντα μόνο …
“Βαλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα” …
Σε οποιαδήποτε πράξη αναίτιας και βίαιης διακοπής της εκπαιδευτικής μας διαδικασίας , είτε συλλογικά είτε ατομικά κάποιοι , θα δημιουργήσουμε τα απαραίτητα οδοφράγματα – ψυχικά και σωματικά – προασπίζοντας κάθε τι από αυτά που κερδίσαμε με αγώνα φθοροποιό !
Ένας συνεχης και εξουθενωτικός αγώνας για τα αυτονόητα , δηλαδη την απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβασή μας στην εκπαίδευση – πού συνιστά αναντίρρητα υποχρέωση πάντοτε μιας δημοκρατικής κοινωνίας , η οποία απ’ ό,τι φαίνεται πνέει τα λοίσθια εκφασισμένη !

“Ο κρατούμενος θα αρνηθεί τη μεταγωγή μέχρι να μιλήσει με τον επόπτη εισαγγελέα ζητώντας εξηγήσεις”

Αυτά προς το παρόν !

Το εν λόγω πολύ ενδιαφέρον άρθρο ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ σοβαρά πράγματα και δημοσιεύτηκε στο facebook και μάλιστα δημόσια!  Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όλα αυτά ισχύουν ούτε συμφωνούμε με τους χαρακτηρισμούς, αλλά Καλό θα ήταν να προβληματίσει και να ευαισθητοποιήσει τις αρχές… Τι απαντά το Υπουργείο;