ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ολόκληρη η δικογραφία για τους δυο αστυνομικούς που… λαδώθηκαν – «Σε καθάρισα, να με κάνεις εικόνισμα…»

Σοκάρουν τα λόγια του ενός από τους δυο αστυνομικούς που συνελήφθησαν με την κατηγορία του «λαδώματος» για να μεσολαβήσουν ώστε να μειωθεί το πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε επιχειρηματία από την επιθεώρηση εργασίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένας εκ των δυο αξιωματικών φέρεται να είπε στον επιχειρηματία τις παρακάτω κουβέντες: «Θέλω 10.000 ευρώ. Έχεις διορία μέχρι τη μία το μεσημέρι. […] Σε καθάρισα. Τα κράτησα όλα εδώ, δεν έστειλα τίποτα πουθενά. Έτσι όπως σε καθάρισα πρέπει να κάνεις εικόνισμα με τη φωτογραφία μου».Οι δυο αξιωματικοί οι οποίοι υπηρετούν στη διεύθυνση Αλλοδαπών Δυτικής φέρεται να ζήτησαν 10.000 ευρώ από πολίτη για να τους μειώσει πρόστιμο που του είχε επιβληθεί για παράνομη εργασία αλλοδαπών.

Ο επιχειρηματίας τους κατήγγειλε και αμέσως στήθηκε επιχείρηση από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία του έδωσε προσημειωμένα χρήματα και του τοποθέτησαν μικρόφωνα και κάμερες για να τους καταγράψει τους .

Στη δεύτερη συνάντηση, λοιπόν, ο «καλωδιωμένος» επιχειρηματίας απέκτησε πλούσιο οπτικοακουστικό  υλικό. Μάλιστα, ο ένας αστυνομικός κατά τη σύλληψή του -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- είπε στους συναδέλφους του: «Tην πάτησα. Αφού ξέρετε, είναι αυτά που μου έδωσε ο…».

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος ενός εκ των δυο αξιωματικών

Ο Γιάννης Γλύκας (φωτό αριστερά) συνήγορος υπεράσπισης του ενός εκ των δύο αξιωματικών που κατηγορούνται για την υπόθεση δήλωσε:

«Ο εντολέας μου σε καμία περίπτωση δεν έχει προβεί σε πράξη η παράλειψη που να αντίκειται στα καθήκοντα του ώστε να στοιχειοθετηθεί η κακουργηματική δωροληψία! Υπηρεσιακά οι ενέργειες του ήταν σύννομες! Θα πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος του καταγγέλλοντος ο οποίος προφανώς για ίδιον όφελος έτρεξε να συνεργαστεί με τις αρχές δήθεν… με απώτερο στόχο να ενοχοποιήσει τον άνθρωπο που λίγο πριν τον είχε καταστήσει κατηγορούμενο υπογράφοντας το διαβιβαστικό με τις έκνομες ενέργειες του καθώς απασχολούσε 9 αλλοδαπούς στην επιχείρηση του που δεν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα».

Δείτε ολόκληρη τη δικογραφία

newsbreak