Βελόπουλος: Η Τουρκία δεν προκαλεί, διεκδικεί!Όταν σου έρχεται ο Τούρκος στο Σούνιο ή στο Καστελόριζο τον βυθίζεις! Αλλιώς θα πάει και στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά!

«Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές για την πατρίδα μας. Έως που μπορούν να φθάσουν οι Τούρκοι. Έξω από το Σούνιο; Στον Πειραιά; Η πολιτική του κατευνασμού δεν ασκείται μόνο από την σημερινή κυβέρνηση. Όλες οι κυβερνήσεις συμπεριφέρθηκαν κατευναστικά, αλλά την Τουρκία δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις έτσι. Η Τουρκία δεν προκαλεί, η Τουρκία διεκδικεί», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Όταν ακούω χθες τον κ. Δένδια να λέει “δίνω φιλική συμβουλή προς την Τουρκία να μην κάνει γεώτρηση νοτίως του Καστελόριζου”, αναρωτιέμαι “Είναι φίλος του Ερντογάν ο κ. Δένδιας;” και τον αποκαλεί φίλο;

Είχα ζητήσει από την πρώτη στιγμή, να γίνει ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, τώρα το ζητάνε και άλλοι, ο κΤσίπρας, η κ. Γεννηματά και να βάλουμε τις κόκκινες γραμμές. Όταν σου έρχεται ο Τούρκος στο Σούνιο ή στο Καστελόριζο τον βυθίζεις. Αλλιώς θα πάει και στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά. Ισχυρή χώρα είναι αυτή που όταν λέει κάτι το κάνει. Η Ελλάδα λειτουργεί με ευχολόγια και περιμένουμε από τους ξένους να μας λύσουν το πρόβλημα. Κανένας ξένος δεν θα μας λύσει το πρόβλημα».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα ο κ. Βελόπουλος, είπε ότι το θέμα δεν είναι ευρωπαϊκό αλλά ελληνικό και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να περιφρουρήσει τα σύνορά της.

«Είναι πολλά τα λεφτά. 2 δισ ευρώ τα τρώνε τα αρπακτικά των ΜΚΟ και όταν έλεγα παλαιότερα “κλείστε τις ΜΚΟ” με κορόιδευαν, αλλά σήμερα μας αντιγράφουν. Ο νόμος για τις ΜΚΟ, είναι μια τρύπα στο νερό. Το 60% των χρημάτων που δίνουμε στους λαθρομετανάστες είναι από τον προϋπολογισμό. Από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξέφρασε επίσης την διαφωνία του για την μεταφορά μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα, «ανθρώπων που δεν ξέρουμε ποιοι είναι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και επανέλαβε την πρότασή του για την μεταφορά τους σε ακατοίκητα νησιά.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, είπε ότι θεωρεί πως υπάρχει μια παρασκηνιακή συμφωνία μεταξύ της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορεί όλοι να μιλάνε για τον κ. Τσίπρα και να μην οδηγείται στην Προανακριτική. Σε αλά καρτ προανακριτικές η Ελληνική Λύση δεν θα συμφωνήσει», ανέφερε.