«Βουτιά» στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Η απαγόρευση των πτήσεων στις ΗΠΑ & η κήρυξη πανδημίας έφεραν κατάρρευση στις αγορές!

Πανικός επικρατεί στο Χρημαστιστήριο Αθηνών όπου ο Γενικός Δείκτης με μία νέα βουτιά της τάξης του 9% προσγειώνεται στις 548 μονάδες και κανείς δεν μπορεί πια να πει πότε η αιμορραγία θα σταματήσει.

Το ελληνικό χρηματιστήριο, όπως και οι μεγάλες ξένες αγορές του πλανήτη, έχει παγιδευθεί σε bear market με τις απώλειες να υπερβαίνουν κατά πολύ το 20% από τα πρόσφατα υψηλά.

Μαζικές είναι οι ρευστοποιήσεις ανά την Ευρώπη. Οι δείκτες σε Λονδίνο, Παρίσι, Φραγκφούρτη, Μιλάνο καταγράφουν απώλειες άνω του 5% στις 10:45 ώρα Ελλάδος.

Χάος και στις διεθνείς χρηματοαγορές προκαλεί ο κορονοϊός. Τόσο η απόφαση του ΠΟΥ να κηρύξει πανδημία, όσο και η απόφαση των ΗΠΑ να απαγορεύσει όλες τις πτήσεις από την ΕΕ εκτός της Βρετανίας βουλιάζουν τα χρηματιστήρια.

Με μεγάλη πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 856,43 μονάδων (–4,41%), στις 18.559,63 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix, πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 57,24 μονάδων (–4,13%), στις 1.327,88 μονάδες.

Γενικότερα στην Ασία, οι δείκτες των χρηματιστηρίων κατρακυλούν: στη Νότια Κορέα, ο χρηματιστηριακός δείκτης Kospi έπεσε 3,55%, στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχώρησε κατά 3,45%, ενώ ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου του Σίδνεϊ έκανε βουτιά, κλείνοντας με πτώση 7,4%.