ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ! Ο μετακλητός (πρώην υπουργός) Θεοχαρόπουλος καταγγέλλει την κυβέρνηση για αύξηση μετακλητών! (ΦΩΤΟ)

Σπουδαίο ταλέντο στην μεταπήδηση σε θέσεις μετακλητών επιδεικνύουν οι πρώην υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα, καθώς μετά την Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ένας ακόμη πρώην υπουργός, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, «βολεύτηκε» με συνοπτικές διαδικασίες στη Βουλή

Η στήριξη που προσέφερε απλόχερα -κατά την μακρά προεκλογική περίοδο- ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στον Αλέξη Τσίπρα,  είχε επιβραβευθεί με μία υπουργική καρέκλα για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ (σ.σ. του είχε δοθεί για λίγους μήνες στην εκπνοή της θητείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού).

Η επιβράβευση αυτή όμως είχε και συνέχεια, καθώς στο όνομα της σοσιαλδημοκρατικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοχαρόπουλος ορίστηκε διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης , και τώρα στο φως της δημοσιότητας ήρθε και ο διορισμός του σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή.

Ετσι μετά την πρώην υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ένας ακόμη υπουργός του Αλέξη Τσίπρα, «βολεύτηκε» με συνοπτικές διαδικασίες στη Βουλή των Ελλήνων, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στο κόμμα. Κοινός τους παρονομαστής; Αμφότεροι απέτυχαν να εκλεγούν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Αλλά όπως μονότονα επαναλαμβάνουμε, κανείς δεν χάνεται…

Η σπουδή αυτή όμως, για το «βόλεμα» των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις μετακλητών, αναδεικνύει κατα μία άλλη ανάγνωση και θέμα βιοπορισμού για τους… ανταμειφθέντες, που σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν μείνει ξεκρέμαστοι οικονομικά. Εκεί όμως που κάνει τη διαφορά ο κ. Θεοχαρόπουλος, είναι ότι παρά την ιδιότητα του μετακλητού, εμφανίστηκε ως κατήγορος της σημερινής κυβέρνησης για όργιο προσλήψεων μετακλητών υπαλλήλων! Ο μετακλητός Θεοχαρόπουλος δηλαδή, βγήκε να καταγγείλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «τρομερή αύξηση μετακλητών και κόστους στο επιτελικό κράτος»!

Σε δηλώσεις του το Open έφθασε μάλιστα στο σημείο να αποκαλέσει «επικοινωνιακό τέχνασμα» τις αποκαλύψεις (με επίσημα έγγραφα) για τις ορδές των μετακλητών επί ΣΥΡΙΖΑ που κόστισαν συνολικά 120 εκατομμύρια ευρώ στον έλληνα φορολογούμενο. «Πρόκειται για άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης σε συνεργασία με την αντιπολίτευση που αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση, κάτι που είναι ακατανόητο στον ελληνικό λαό. Ωστόσο, τα στοιχεία για τους μετακλητούς δεν ισχύουν», υποστήριξε και επέμεινε ότι «αυτή τη στιγμή η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού με το επιτελικό κράτος, έχει μία τρομερή αύξηση μετακλητών σήμερα, από την παρούσα κυβέρνηση».

«Αντί για επιτελικό κράτος, η σημερινή κυβέρνηση δημιουργεί ένα υπερσυγκεντρωτικό, γύρω από τον πρωθυπουργό- μονάρχη, κράτος και ταυτόχρονα θέλει να κάνει κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση. Και αυτό είναι ακατανόητο», δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος. Οσο ακατανόητο είναι για τον μέσο φορολογούμενο το πάρτι με τους μετακλητούς επί ΣΥΡΙΖΑ -εν μέσω τρίτου μνημονίου- και το σχεδόν αυτοματοποιημένο «βόλεμα» αποτυχόντων (εκλογικά) πρώην υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα σε θέσεις μετακλητών.