Διαιτητές στο ΑΕΚ-Άρης: «Ασπρομάλλης που φώναζε “είμαι αφεντικό” έπιασε από τα γεννητικά όργανα τον επόπτη»

Διαβάστε τα αποσπάσματα από το φύλλο αγώνας που συνέταξαν οι Πορτογάλοι διαιτητές του αγώνα ΑΕΚ-Άρης – Παρέμβαση και του αθλητικού εισαγγελέα
 
Επιβαρυντικά για την ΑΕΚ είναι, μετά την έκθεση του παρατηρητή, και όσα αναφέρουν στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές της αναμέτρησης με τον Άρη για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Όπως αποκαλύπτεται στην ιστοσελίδα dikografies.blogspot.com, καταγράφεται επίθεση ανθρώπων της «Ένωσης» στους ρέφερι, ενώ γίνεται λόγος για έναν ασπρομάλλη άνδρα μεγάλης ηλικίας που δήλωσε πρόεδρος της ΑΕΚ και έπιασε από τα γεννητικά όργανα τον πρώτο βοηθό.

Αντίθετα, υποβαθμίζεται το επεισόδιο με τον γυμναστή του Άρη αναφέροντας πως τόσο οι διαιτητές όσο και οι άνθρωποι του VAR δεν είδαν κάτι επιλήψιμο. Αναλυτικά, το φύλλο αγώνα αναφέρει:

«Με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και καθώς πηγαίναμε στα αποδυτήρια, μας πλησίασαν αρκετοί άνθρωποι από τη γηπεδούχο ομάδα, φωνάζοντας, σπρώχνοντας και τραβώντας μας γιατί ήθελαν να μάθουν το λόγο που δώσαμε πέναλτι. ‘Κανένα πέναλτι’, ‘Γιατί πέναλτι;’, ‘Γ@@@ε όλοι’, ‘Είμαι ο πρόεδρος της ΑΕΚ’, μας έλεγαν. Στο μεταξύ, ένας από αυτούς, ένας μεγάλος σε ηλικία άνδρας με άσπρα μαλλιά, φώναζε ‘Κανένα πέναλτι, εγώ είμαι το αφεντικό, δεν υπάρχει κανένα πέναλτι’. Πήγε στον πρώτο βοηθό, έβαλε τα χέρια του στα γεννητικά του όργανα και του είπε ‘Άντε γ@@@, κανένα πέναλτι’».

«Περιμέναμε για περίπου 30 λεπτά στα αποδυτήρια γιατί αναμέναμε την αστυνομία να μας διαβεβαιώσει ότι υπήρχε κάθε ασφάλεια για να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο. Μετά βγήκαμε στο γήπεδο, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο και όταν τελείωσε το παιχνίδι δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στην επιστροφή μας στα αποδυτήρια».


«Μετά το δεύτερο γκολ της γηπεδούχου ομάδας το παιχνίδι διακόπηκε για έξι λεπτά γιατί κάτι συνέβη στο χώρο κοντά στο κόρνερ με έναν παίκτη των φιλοξενούμενων που έκανε ζέσταμα εκεί. Κανένας από την ομάδα διαιτητών ή το VAR δεν είδε τι έγινε εκεί. Δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε».

Εισαγγελική έρευνα για τα όσα έγιναν στα αποδυτήρια

Την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτσόγλου προκάλεσαν τα όσα φέρονται να έγιναν στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του αγώνα μεταξύ ΑΕΚ – Άρη.

Ο αθλητικός εισαγγελέας έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τυχόν διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Πληροφορίες ανέφεραν πως είχε επικρατήσει μεγάλη ένταση στα αποδυτήρια. Ο Άρης καταγγέλλει ότι ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης επιτέθηκε φραστικά στον Πορτογάλο διαιτητή της αναμέτρησης αλλά και στον πρόεδρο του Άρη, Θεόδωρο Καρυπίδη, εναντίον του οποίο φέρεται να χειροδίκησε.

Από την πλευρά της ΑΕΚ υποστηρίζεται ότι αυτό που προκάλεσε την ένταση ήταν η παρουσία Καρυπίδη με μπράβους στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ.