Δολοφονία Μακρή: Ισόβια στον βασικό κατηγορούμενο και 10 χρόνια κάθειρξη στον συνεργό του!

Το δικαστήριο διέταξε τη διαβίβαση πρακτικών της δίκης και της απόφασης, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδορκίας από μάρτυρα υπεράσπισης των κατηγορουμένων
Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στους δυο κατηγορούμενους για τη στυγερή δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, το 2018 έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Και αυτό καθώς σήμερα έπειτα από ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε στους δυο κατηγορούμενους, αδέλφια βουλγαρικής υπηκοότητας, κατά συγχώνευση τις εξής ποινές: Ισόβια κάθειρξη, 18 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 1000 ευρώ στον πρώτο κατηγορούμενο 32ετών και 10 χρόνια κάθειρξη στον δεύτερο κατηγορούμενο της υπόθεσης 36 ετών. Σε κανέναν από τους δυο καταδικασθέντες δεν χορηγήθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους.

Παράλληλα, με την απόφασή του το δικαστήριο διέταξε τη διαβίβαση πρακτικών της δίκης και της απόφασης, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδορκίας από μάρτυρα υπεράσπισης των δυο κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο με την απόφασή του, υιοθέτησε σχεδόν στο σύνολο της την πρόταση που είχε κάνει νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος ζήτησε μάλιστα να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους.

Νωρίτερα, δικαστές και ένορκοι είχαν κρίνει ένοχους τους δυο κατηγορούμενους, που είναι αδέλφια, βουλγαρικής υπηκοότητας. Συγκεκριμένα ένοχος κηρύχθηκε ο 32χρόνος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας ενώ ο 36χρόνος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Και οι δυο κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους στο δικαστήριο είχαν αρνηθεί τη συμμετοχή τους στο έγκλημα, και είχαν υποστηρίξει πως ήλθαν στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία για να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά. Η χήρα του επιχειρηματία Βικτώρια Καρύδα που παρακολουθούσε συνεχώς τη δίκη, είχε ζητήσει να επιβληθούν ισόβια στους δυο κατηγορουμένους, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους που για την ίδια οι δολοφόνοι του άντρα της είναι οι δυο κατηγορούμενοι. Μάλιστα, σήμερα η κυρία Καρύδα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας είπε ευχαριστώ στα μέλη της έδρας που αποχωρούσαν από την αίθουσα.