Ελαφόνησος: Η φωτιά στην εξωτική παραλία του Σίμου! (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ)

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην χωματερή του νησιού και πήρε διαστάσεις.

Φωτογραφίες που δημοσίευσαν χρήστες του Instagram την ώρα που το πύρινο μέτωπο έφτασε πάνω από την πανέμορφη παραλία του Σίμου στο νησί.

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Ελαφόνησο σε περιοχή χαμηλής βλάστησης.

Για προληπτικούς λόγους, από την πρώτη στιγμή, εκκενώθηκαν το κάμπινγκ και ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Σίμου και οι παραθεριστές οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην παραλία, χωρίς να απειλούνται άμεσα οι εγκαταστάσεις. Παράλληλα, απεγκλωβίστηκε σώα μια γυναίκα από σπηλιά.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δυο αεροσκάφη Καναντέρ, 5 PZL και ένα ελικόπτερο. Όπως έγινε γνωστό στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, αλλά καίγεται χαμηλή βλάστηση και εκφράζεται αισιοδοξία ότι η φωτιά θα αντιμετωπιστεί.

View this post on Instagram

Fire & water

A post shared by Yanni Dr (@yanni_dr) on

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για σήμερα Σαββάτο προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5 & 4) για όλους τους δήμους της Λακωνίας και τα Κύθηρα.

Ιδιαίτερα για τη Λακωνία, στην κατηγορία κινδύνου 5 (κόκκινο) βρίσκονται περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας και η Ελαφόνησος, ενώ στην κατηγορία 4 έχουν ενταχθεί όλες οι υπόλοιπες περιοχές του νομού.

View this post on Instagram

Φωτιά…..

A post shared by Aggeliki Kerpa (@aggelikikerpa) on