Κορωνοϊός – Αμβρόσιος: Εάν φοβηθείτε ότι κολλήσατε, θα λέτε Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ με – Βίντεο

«O αγιασμός είναι το αιώνιο και ακατανίκητο φάρμακο» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Αμβρόσιος μιλώντας για τον κορωνοϊό

Το παραλήρημα που προέρχεται από ορισμένους εκκλησιαστικούς κύκλους σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης του κορωνοϊού δεν λέει να κοπάσει. Την… επιστιαλείας, απευθυνόμενος στους πιστούς κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας των Α’ Χαιρετισμών στην Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Αιγιαλείας, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο Μεγάλος Αγιασμός είναι το «αιώνιο και ακατακίνητο φάρμακο».

«Ο αγιασμός είναι φάρμακο και μας σώζει από το κάθε τι. Όσοι τον παίρνουν με πίστη και τον γεύονται και τον μεταλαμβάνουν, γίνεται καθαρή η ψυχή και το σώμα τους. Ο κορωνοϊός είναι μολυσμός του σώματος. Έχω λοιπόν φάρμακο και για τον κορωνοϊό. Τον Μεγάλο Αγιασμό», τόνισε ο Πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων (στο 15:57′ του βίντεο) και πρόσθεσε:

«Θα φροντίσετε να βρείτε ένα μπουκάλι, θα το γεμίσετε αγιασμό και όταν τελειώνει μη φοβηθείτε. Αν έχει λίγο, βάζετε νεράκι και γίνεται πάλι αγιασμός. Θα το χρησιμοποιείται ψεκάζοντας τον εαυτό σας, βάζοντας στο στόμα σας και στα χέρια σας, αν φοβηθείτε ότι πιάσατε άρρωστο και κολλήσατε και θα λέτε «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ με».