Ληστεία με λεία δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε βίλα επιχειρηματία στο Παλαιό Ψυχικό! «Μου επιτέθηκαν, με έδεσαν, με κλείδωσαν στο μπάνιο» λέει η Ουκρανή οικιακή βοηθός!

Τρεις ώρες δεμένη και κλειδωμένη στο μπάνιο, παρέμεινε η 63χρονη Ουκρανή οικιακή βοηθός του επιχειρηματία, το σπίτι του οποίου έγινε στόχος ληστών, σήμερα, στο Παλαιό Ψυχικό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Αστυνομίας, οι δύο κουκουλοφόροι μπήκαν γύρω στις 14.00 μετά το μεσημέρι στην τριώροφη μεζονέτα, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα. Ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού την οικιακή βοηθό, η οποία ήταν μόνη της την ώρα εκείνη, και στην συνέχεια την έδεσαν και την κλείδωσαν στο μπάνιο.

Υστερα ερεύνησαν το σπίτι και άρπαξαν 2.000 ευρώ και χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

Την 63χρονη βρήκε και απελευθέρωσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος επέστρεψε λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα και ειδοποίησε την Αστυνομία, που κάνει έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των ληστών.

Η γυναίκα, που εργάζεται 20 χρόνια στο σπίτι του γνωστού επιχειρηματία στην κατάθεση που έδωσε στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όσα έζησε λίγο μετά τη μια χθες το μεσημέρι. «Ήταν γύρω στη μία. Βρισκόμουν στο ισόγειο του σπιτιού, όταν βλέπω ξαφνικά έναν άνδρα να περιφέρεται στους χώρους. Φορούσε κουκούλα. Όταν κατάλαβε ότι τον είδα, αμέσως με σπαστά ελληνικά, φωνάζει τον συνεργό του. Μου επιτέθηκαν και αφού με έδεσαν με tie wrap, με κλείδωσαν στο μπάνιο».

Η Ουκρανή οικιακή βοηθός είπε στους αστυνομικούς ότι σύμφωνα με τους θορύβους που άκουγε από το μπάνιο όπου την κρατούσαν φυλακισμένη, οι δύο ληστές παρέμειναν περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα στο σπίτι του επιχειρηματία ο οποίος όπως είπε επέστρεψε γύρω στις 5 το απόγευμα. «Μπήκε μέσα, αλλά όταν είδε το σπίτι άνω- κάτω βγήκε αμέσως έξω και ξανάρθε λίγο αργότερα με τον οδηγό του, έναν φίλο του και με ελευθέρωσαν» κατέθεσε το θύμα.