Μπλακ άουτ στον Πόρο: Αύριο η πλήρης αποκατάσταση της βλάβης στην ηλεκτροδότηση!

Επτά μεγάλες γεννήτριες πολύ μεγάλης ισχύος μεταφέρονται στον Πόρο για να υπάρξει ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας – Τα συνεργεία θα εργαστούν όλο το βράδυ για να επανέλθει το πρωί κανονικά το ρεύμα

Για αύριο το πρωί παραπέμπεται από τις αρμόδιες αρχές η αποκατάσταση της βλάβης στην ηλεκτροδότηση στον Πόρο, που διεκόπη μετά την πτώση του ελικοπτέρου και την πρόσκρουσή του με τα καλώδια της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το ΔΕΔΔΗΕ, οι ζημιές είναι εκτεταμένες και ως εκ τούτου, η επαναφορά της ηλεκτροδότησης θα γίνει τις πρωινές ώρες της 21ης Αυγούστου.

Παράλληλα, με εντολή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, που είναι σε ανοιχτή γραμμή από την πρώτη στιγμή με τους φορείς, ήδη μεταφέρονται στον Πόρο επτά γεννήτριες πολύ μεγάλης ισχύος και συγκεκριμένα δύο του ΔΕΔΔΗΕ, δύο του Στρατού, δύο της ΕΥΔΑΠ, ενώ μία παραχωρεί ιδιωτική εταιρεία.

Στόχος είναι να υπάρξει ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παράλληλα, στήθηκε Συντονιστικό Κέντρο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου, στο οποίο θα είναι διαρκώς παρών και ο δήμαρχος, για τη διαχείριση του περιστατικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εξειδικευμένα συνεργεία για την επιδιόρθωση της βλάβης και τα υλικά θα φτάσουν στον Πόρο γύρω στις 10 το βράδυ και θα δουλέψουν πυρετωδώς όλη τη νύχτα, ώστε το πρωί να επανέλθει κανονικά το ρεύμα, ενώ για απόψε οι ανάγκες θα καλυφθούν από τις γεννήτριες.

Το Συντονιστικό κέντρο θα παραμείνει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και θα μπορεί να απευθύνεται οποιασδήποτε πολίτης για οτιδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Παράλληλα, με εντολή του κ. Χαρδαλιά θα είναι διαθέσιμο όλη τη νύχτα το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πόρος-Γαλατάς, ενώ, για να αισθάνονται ασφαλείς κάτοικοι και παραθεριστές, μετά από επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και το ΕΚΑΒ, μεταβαίνουν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς και ασθενοφόρα και γιατροί.

Από την πλευρά του, ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι οι γεννήτριες αναμένεται ότι θα τεθούν σε λειτουργία τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να καλύψουν σημαντικό μέρος από τα φορτία του νησιού. «Στο μεταξύ με τη συνδρομή του Στρατού, καταβάλλονται αυτή την ώρα προσπάθειες για να ηλεκτροδοτηθούν με γεννήτριες χαμηλής τάσης κρίσιμες υποδομές του Πόρου», προσθέτει η ανακοίνωση.