Τι συμβαίνει με την φαρμακευτική κάλυψη των στελεχών της Πoλεμικής Αεροπορίας;

ΘΕΜΑ: Φαρμακευτική Περίθαλψη Προσωπικού Π.Α.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών «Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ» κατόπιν καταγγελίας της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.), σας γνωρίζει, ότι τα φαρμακεία της Π.Ε. Ρόδου, αλλά και όλων των Δωδεκανήσων, αρνούνται να καλύψουν την όποια φαρμακευτική αγωγή μέσω της νόμιμης συμμετοχής για το προσωπικό της Π.Α., με αποτέλεσμα, οι συνάδελφοι αυτοί να υποχρεώνονται να καταβάλουν εξ’ ολοκλήρου το κόστος της φαρμακευτική δαπάνης.
  1.  Σε σχετική επικοινωνία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, ενημερωθήκαμε πως η νέα σύμβαση που υπεγράφη από το ΥΠΕΘΑ και έχει ισχύ από αρχές Οκτωβρίου του 2019, καλύπτει το προσωπικό του Στρατού Ξηράς του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος και μόνο. Ο λόγος είναι ότι η παλιότερη σύμβαση που περιελάμβανε την Πολεμική Αεροπορία έχει καταγγελθεί από το 2017 και από τότε δεν έχει γίνει καμία προσπάθειά ανανέωσής της. 

      Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1.  Καταγγέλλοντας την αδικαιολόγητη αδιαφορία των υπευθύνων και αδυνατώντας να κατανοήσουμε την αντιμετώπιση που κατ’ εξαίρεση υφίστανται οι ανωτέρω συνάδελφοι, ζητούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς αποκατάσταση της ομαλής χορήγησης φαρμακευτικών αγωγών για το σύνολο του ένστολου προσωπικού και των τριών Κλάδων του ΥΠΕΘΑ.
  1.  Το θέμα της ομαλής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης γενικότερα, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση της «Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.» και το ανωτέρω γεγονός θα το παρακολουθούμε στενά μέχρις αποκαταστάσεως του.
  1.  Εισηγητής: Τομεάρχης Μέριμνας Προσωπικού: Κυριάκος Αυγερινός, τηλ. 6983515236
  1.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.