ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ! Τα χθεσινά λόγια στρατιωτικού που ανακλήθηκε η άδειά του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Τουρκία πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά πριν πράξει το οτιδήποτε

Η Τουρκία έχει αποφασίσει να τραβήξει το σκοινί. Δεν το κάνει για λόγους «εσωτερικής κατανάλωσης», δεν το κάνει επειδή «ο Ερντογάν είναι τρελός». Η Τουρκία έχει σχέδιο και με βάση αυτό κινείται, εκμεταλλευόμενη την απροθυμία που είχαν επιδείξει οι ανταγωνιστές της στην περιοχή να την εμποδίσουν. Το κάνει τώρα επειδή φοβάται ότι η Ελλάδα «γυρίζει σελίδα». Και είναι αλήθεια.

Η Ελλάδα δείχνει να επιδιώκει την ισχυροποίησή της, αρχικά σε οικονομικό επίπεδο. Βήμα-βήμα! Η Τουρκία δεν μπορεί να το επιτρέψει αυτό, καθώς η χώρα μας αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα αντίπαλο στα σχέδια της Άγκυρας.

Ως εκ τούτου, εξέδωσε NAVTEX για σεισμικές έρευνες στο Αιγαίο, μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Από χθες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά την NAVTEX. Οι έρευνες θα γίνουν από το ORUÇ REİS σε περιοχές ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο έως και τις 2 Αυγούστου.

Όπως είναι εμφανές από τον χάρτη, το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής που δέσμευσαν οι Τούρκοι το μεγαλύτερο μέρος βρίσκεται μέσα στην Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική ζώνη.

Η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται νοτιοανατολικά του Καστελόριζου γεγονός το οποίο επαναφέρει και τη γνωστή θεωρία της γειτονικής χώρας για μειωμένη επήρεια των νησιών στην υφαλοκρηπίδα, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η Τουρκική άσκηση αγγίζει αλλά δεν παραβιάζει την Αιγυπτιακή ΑΟΖ.

Οι Τούρκοι όμως κάτι έχουν ξεχάσει! Η Ελλάδα έχει και ισχύ και θέληση. Χθες ανακλήθηκε η άδεια στρατιωτικών! Πολλοί ήταν έτοιμοι να φύγουν διακοπές. Σας πληροφορούμε πως κανείς δεν στεναχωρήθηκε. Ένας μάλιστα από την Θεσσαλονίκη, μόλις το έμαθε, δεν μπορούσε να κρατηθεί από την χαρά του! «Πάμε να πάρουμε τους Τούρκους»! Αυτή είναι η Ελλάδα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έχει απευθύνει ήδη προειδοποίηση στην Άγκυρα δηλώνοντας πως «όποιος πατήσει τα πόδια του στο έδαφος, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι», ενώ τόνισε σε όλους τους τόνους την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να ανταποκριθούν σε όλες τις προκλήσεις.

«Όλοι γνωρίζουν πως όποιος τολμήσει να τα βάλει μαζί μας θα φύγει με παρά πολύ μεγάλο κόστος. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι συγκροτημένες και έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο», είχε διαμηνύσει.

enoplos.gr