Υπόθεση 7χρονης Βαλεντίν: Πώς βρέθηκαν τα ίχνη της στη Γαλλία!

Στη Γαλλία φαίνεται ότι βρίσκεται η 7χρονη Βαλεντίν τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από το Παγκράτι στις 23 Δεκεμβρίου με τον πατέρα της να δηλώνει την επόμενη ημέρα την εξαφάνισή της.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση – μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του πατέρα της 7χρονης που «έδειχναν» προς Γαλλία – στις 11 το πρωί της Τετάρτης πραγματοποίησαν βιντεοκλήση σε τηλέφωνο συγγενικού προσώπου της Βαλεντίν και συνομίλησαν μαζί της παρουσία του πατέρα της, o οποίος ήταν και αυτός που τους έδωσε τον συγκεκριμένο αριθμό.

Ο άνδρας από το Κονγκό μπήκε στο στόχαστρο των ερευνών των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής που χειρίστηκαν την υπόθεση καθώς διαπίστωσαν στις πολύωρες συζητήσεις που είχαν την Τρίτη μαζί του ότι υπέπεπτε σε αντιφάσεις και ότι η ιστορία που παορουσίαζε είχε «κενά».

Η Βαλεντίν είπε στους αστυνομικούς που συνομίλησαν μαζί της την Τετάρτη ότι είναι στο Παρίσι αν και ο δικηγόρος της είπε στο protothema.gr ότι η 7χρονη βρίσκεται στη Λιόν.

Από τις έρευνες και όσα είπε ο πατέρας της 7χρονης στους αστυνομικούς προέκυψε ότι η Βαλεντίν έφυγε στη Γαλλία με τα στοιχεία της μια από τις τρεις εξαδέλφης της, η οποία έχει παρόμοια ηλικία, τρεις ημέρες πριν την δήλωση εξαφάνισής της. Σημειώνεται ότι η θεία της Βαλεντίν, η αδερφή, δηλαδή, της νεκρής μητέρας της, ζει στη Νορβηγία αλλά τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων βρέθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα.

Κατά πληροφορίες η εικόνα που σχημάτισαν οι αστυνομικοί είναι ότι ο πατέρας της Βαλεντίν ήθελε η 7χρονη να πάει στο Παρίσι για να βελτιωθεί η ζωή της. Για τον ίδιο λόγο, μάλιστα, και ο ίδιος είχε βγάλει εισιτήριο προκειμένου σήμερα να ταξιδέψει στο Παρίσι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν΄οτι το σχέδιο του πατέρα ήταν κάποια στιγμή να αποκαλυφθεί ότι η κόρη του ήταν στο Παρίσι ώστε να πάει και αυτός μαζί της αλλά όταν είδε ότι ο κλοιός γύρω του έσφιγγε, φοβήθηκε και επέμεινε στο σενάριο της εξαφάνισης.

Επίσημα, πάντως, οι γαλλικές αρχές από τις οποίες ζητήθηκε η συνδρομή δεν έχουν ενημερώσει δια της ίδιας οδού την Ελληνική Αστυνομία ότι το κορίτσι έχει εντοπιστεί.

Όσο για τον Κογκολέζο πατέρα της Βαλεντίν αναμένεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες παραμέλησης ανηλίκου και άσκοπης κινητοποίησης των αρχών.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά τη δήλωση εξαφάνισης 7χρονης ανήλικης υπηκόου Κονγκό την 24-12-2019, προέκυψαν τα ακόλουθα:

ο πατέρας ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στο εξωτερικό,

η ανήλικη την 21-12-2019 μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το παραπάνω συγγενικό πρόσωπο,
για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.

Επιπλέον ο πατέρας της, έχοντας εκδώσει μάλιστα και αεροπορικό εισιτήριο, είχε σχεδιάσει τη μετάβαση του στη Γαλλία την 12-02-2020. Η αναχώρηση απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.

Σήμερα το πρωί παρουσία αστυνομικών υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του.

Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών.

Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται.