Ακατάλληλο το νερό στη Λάρισα, μετά τον μεγάλο σεισμό

Τι λέει η ΔΕΥΑΛ σε ανακοίνωσή της

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με το νερό μέσα στην πόλη της Λάρισας, μετά το χθεσινό ισχυρό σεισμό.

Η ΔΕΥΑΛ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πώς από την σεισμική δραστηριότητα προέκυψε ζήτημα με ορισμένες γεωτρήσεις και καλεί τους πολίτες αν διαπιστώσουν θολό νερό από τις βρύσες τους να μην το καταναλώσουν για πόση.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ:

«Εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφηκε την Τετάρτη 03 Μαρτίου 2021 στην περιοχή της Λάρισας, παρατηρήθηκε σήμερα Πέμπτη 04/3/2021 θολότητα στο νερό σε διάφορα σημεία του δικτύου της πόλης.

Από τη ΔΕΥΑΛ γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες εντοπισμού και διακοπής των γεωτρήσεων που δημιουργούν το πρόβλημα άντλησης θολού νερού. Η υδροδότηση της πόλης θα συνεχιστεί κανονικά από εναλλακτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΛ που δεν παρουσιάζουν προβλήματα θολότητας.

Μέχρι να ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑΛ η διαδικασία καθαρισμού και απομάκρυνσης της ποσότητας θολού νερού που έχει εισέλθει στα δίκτυα ύδρευσης συστήνεται στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΛ που διαπιστώνουν την ύπαρξη θολού νερού στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό. Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να απαιτηθεί έως και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Από τη ΔΕΥΑΛ ανακοινώνεται ότι θα γίνεται διανομή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού στους καταναλωτές μέχρι την επίλυση του προβλήματος. Τα σημεία διανομής θα γνωστοποιηθούν σε λίγο με νεότερη ανακοίνωση».