Απεργία ΜΜΜ – Κίνηση στους δρόμους

Μεγάλο μποτιλιάρισμα στο κέντρο

Η 24ωρη απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και Τραμ έχει προκαλέσει από νωρίς το πρωί πολλή αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας. Κατεχάκη, Συγγρού, Πειραιώς, λεωφόρος Ηλιουπόλεως και λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου είναι αυτή την ώρα δρόμοι απροσπέλαστοι.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, κλειστές για την κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω συγκέντρωσης, παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα οι: Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, οδός Πανεπιστημίου και λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη.

Σήμερα, Πέμπτη, πραγματοποιούνται οι απεργιακές κινητοποιήσεις της εργατικής Πρωτομαγιάς, με  συνδικαλιστικές οργανώσεις να προγραμματίζουν για σήμερα τις συγκεντρώσεις τους. Υπενθυμίζεται πως μια σειρά εργαζομένων απεργούν ή πραγματοποιούν στάση εργασίας σήμερα, ανάμεσά τους και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η πρώτη συγκέντρωση της ημέρας ήταν αυτή του ΠΑΜΕ που πραγματοποιείται από τις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετέχουν εργατικά κέντρα και συνδικαλιστικές οργανώσεις που πρόσκεινται σε αυτό, από όλους τους κλάδους.

Στις 11:00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή. Στην συγκέντρωση της πλατείας Κλαυθμώνος, θα συμμετάσχουν και σωματεία εργαζομένων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία κ.ά.

 

πηγη. protothema.gr