Διαρροή στον αγωγό πετρελαίου Druzhba ανακοίνωσε η Πολωνία

Ο αγωγός μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη

ον εντοπισμό διαρροής σε μια γραμμή του αγωγού Druzhba στην Πολωνία που μεταφέρει πετρέλαιο από την Ρωσία στην Ευρώπη ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισής του, PERN.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι για την ώρα η αιτία της διαρροής παραμένει άγνωστη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η διαρροή εντοπίστηκε σε ένα σημείο του αγωγού περίπου 70 χιλιόμετρα από την πόλη Πλόκ.

Η δεύτερη γραμμή του αγωγού και άλλα στοιχεία της δομής της PERN λειτουργούν κανονικά σημειώνεται, επίσης, στην ανακοίνωση.

«Όλο το προσωπικό της PERN, τεχνικό, δοικητικό, πυροσβέστες, περιβαλλοντολόγοι, εργάζονται βάσει των σχεδίων που έχουν εκπονηθεί για τέτοια περιστατικά» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Εκρόσωπος της τσέχικης διαχειρίστριας εταιρείας ΜERO δήλωσε, πάντως, ότι δεν έχει διαπιστωθεί κάποια αλλαγή στην ροή πετρελαίου από τον αγωγό στην Τσεχία.

Η διαρροή αυτή έρχεται λίγο διάστημα μετά τη διαρροή στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream η οποία έχει αποδοθεί σε σαμποτάζ χωρίς, ωστόσο, ακόμα κάποιος να έχει ονοματίσει επίσημα ποιος βρίσκεται πίσω την υπόθεση αυτή.

O αγωγός Druzhba ξεκινά από την πόλη Αλμετγιέφσκ στην κεντρική Ρωσία και καταλήγει στην πόλη Σβεντ στην βόρεια Γερμανία.

Η κατασκευή του κόστισε 5,92 εκατομμύρια δολάρια και έχει μήκος 4.000 χλμ. Η μέγιστη δυνατότητά του είναι τα 1,4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

Το δίκτυό του συγκεκριμένου αγωγού, ο οποίος έχει εξαιρεθεί μέχρι σήμερα από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία και διασχίζει μεταξύ άλλων την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Τσεχία, την Αυστρία και τη Γερμανία.

 

Πηγη. Newsit.gr