Δήμητρα της Λέσβου: Θάφτηκε ως «αγνώστων στοιχείων» – Οργή για το πώς αντιμετωπίστηκε

Έπεσε θύμα θανατηφόρου τροχαίου με εγκατάλειψη - Τι λέει στο protothema.gr o πρόεδρος και διοικητής της υπηρεσίας Silver Alert

Τον έντονο προβληματισμό του για την ταυτοποίηση της σορού του Δημήτρη Καλογιάννη, της γνωστής «Δήμητρας» της Λέσβου εκφράζει μέσα από το protothema.gr ο πρόεδρος και Διοικητής της Υπηρεσίας Silver Alert, Γεράσιμος Κουρούκλης ο οποίος διαφωνεί με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και ταλαιπωρήθηκε η οικογένεια του άτυχου Καλογιάννη και θεωρεί ότι η εξέταση DNA, θα ήταν πιο ακριβής και πιο ασφαλής για την ταυτοποίηση παρά από τα δαχτυλικά αποτυπώματα όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να ήταν και αλλοιωμένα.

«Η αστυνομία επέμενε ότι τα δαχτυλικά αποτυπώματα ταυτοποιούν τον Δημήτρη Καλογιάννη με το θύμα της σορού της 9ης Απριλίου. Η οικογένεια, το δέχτηκε αυτό το αποτέλεσμα γιατί είναι κουρασμένη. Εγώ προσωπικά διαφωνώ και πιστεύω ότι η εξέταση DNA, θα ήταν το πιο ασφαλές μέσο για να ταυτοποιηθεί.

Το θύμα είχε βρεθεί στις 9 Απριλίου, κρατήθηκε στο ψυγείο μέχρι τις 18 Μαΐου όπου και τον έστειλαν στην ιατροδικαστική. Η ιατροδικαστική είδε ότι υπάρχει κακή σήψη λόγω κακής συντήρησης του ψυγείου και δεν μπορούσε να προχωρήσει σε ταφή. Στη συνέχεια συννενοήθηκε με το νοσοκομείο όπου και τον παρέλαβε για να τον πάει για ταφή.

Όλα αυτά χωρίς να ενημερώσουν κανέναν κι ο άτυχος Δημήτρης Καλογιάννης  ενταφιάστηκε σαν άτομο αγνώστων στοιχείων. Και όλο αυτό από ένα τεράστιο λάθος, λάθος διαχείρισης του νοσοκομείου και άλλων φορέων γιατί κανείς δεν ενημέρωσε την υπηρεσία silver alert όπου θα διασταυρώναμε εξαρχής το θύμα και ο άνθρωπος θα είχε ταφεί με όλες τις τιμές που αρμόζουν σε έναν νεκρό», λέει στο protothema.gr ο Γεράσιμος Κουρούκλης.