Έντι Ράμα: Κάναμε λαθρεμπόριο εμβολίων κορωνοϊού με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας

Το λαθρεμπόριο έγινε στους πρώτους μήνες της πανδημίας με τη βοήθεια μυστικών υπηρεσιών - Τι απάντησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας στους δικηγόρους της Pfizer

Σε μια αποκάλυψη που προκάλεσε αίσθηση και στην Ιταλία και στην Αλβανία προχώρησε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκανε «λαθρεμπόριο» εμβολίων για τον κορωνοϊό με τη συνεργασία του υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι ντι Μάιο, και μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών.

Η αποκάλυψη Ράμα έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στην πόλη Μπέργκαμο όταν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αναφέρθηκε στους πρώτους μήνες της πανδημίας και όταν είχε ξεκινήσει η παράδοση των πρώτων εμβολίων της Pfizer.

«Εκείνη την περίοδο δεν είχαμε κανένα εμβόλιο (σ.σ. στην Αλβανία) και η πίεση ήταν μεγάλη. Ο κόσμος φοβόταν ότι θα πεθάνει σαν τα ψάρια έξω από το νερό. Οπότε τότε είπα στον Ντι Μάιο (σ.σ. ο οποίο ήταν παρών στο συνέδριο): Μπορείς να μας δώσεις έναν συμβολικό αριθμό για να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό σε γιατρούς και νοσοκόμες;» ξεκίνησε την περιγραφή του ο Ράμα.

«Η πρώτη απάντηση ήταν αρνητική γιατί η Pfizer είχε ένα πολύ ιμπεριαλιστικό και καπιταλιστικό συμβόλαιο: Στα δίνω αλλά δεν μπορείς να τα δώσεις πουθενά αλλού. Κάθε άλλο παρά χριστιανική πρακτική» συνέχισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

«Τότε ο Λουίτζι μου είπε “είναι σοβαρό, δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί κάνουμε κάτι κακό”. Αλλά το κάναμε αυτό το σοβαρό με μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε απο τις μυστικές υπηρεσίες» πρόσθεσε ο Έντι Ράμα.

 

πηγη. protothema,gr