Κιβωτός του Κόσμου: «Η πρεσβυτέρα ήταν πολύ επιθετική, έβαζε και αυτή τιμωρίες»

«Είδα παιδαγωγό να χτυπάει κοπέλα σε καζανάκι. Αφού τον έδιωξαν, τον πήραν πίσω μετά από 4 χρόνια»

η δική της μαρτυρία για όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου και τα οποία ερευνούν πλέον δύο εισαγγελείς ανηλίκων που «ανοίγουν» από σήμερα κύκλο καταθέσεων, περιέγραψε ένα κορίτσι που έμεινε σε δομή της οργάνωσης από τα 8 μέχρι τα 18 της χρόνια.

Στη μαρτυρία της η κοπέλα εμπλέκει και την πρεσβυτέρα του πατέρα Αντώνιου για την οποία είπε ότι «έχει σχέση σε όλα αυτά, ήταν πολύ επιθετική, μας έλεγε “δίνω τα πάντα για εσάς και δεν σέβεστε τίποτα” και εννοείται ότι επέβαλε και τιμωρίες».

Η κοπέλα περιέγραψε, επίσης, πως για 4 μήνες της επέβαλαν απομόνωση από τα μέλη της «μεγάλης ομάδας» επειδή, όπως της είπαν «επηρεάζα άλλα παιδιά».

«Αυτό που μου έχει μείνει στα άλλα παιδιά γιατί τα έβλεπα και πονούσα, ήταν παιδιά παιδιά 4-5 ετών να τα πιέζουν να φάνε ένα φαγητό, και τα παιδιά το έφτυναν επειδή δεν μπορούσαν να το καταπιούν» πρόσθεσε η κοπέλα στον ΑΝΤ1.

Όταν, δε, η κοπέλα προσπάθησε να αντιδράσει η διευθύντρια της δομής της Κιβωτού του Κόσμου στην οποία διέμενε της είπε ότι «αν δεν αποδεχθώ τη συνέπεια θα πάμε σε χειρότερα πράγματα, δηλαδή θα σε διώξουμε».

Στη μαρτυρία της η κοπέλα, η οποία εμφανίστηκε με ψευδώνυμο, κατήγγειλε, ακόμα, ότι «έχω δει παιδαγωγό που κοπανούσε κοπέλα στο καζανάκι στο μπάνιο» προσθέτοντας ότι «εννοείται ότι τα ήξερε ο πατέρας Αντώνιος γιατί ενώ τον συγκεκριμένο παιδαγωγό τον έδιωξαν, πριν από τέσσερα χρόνια τον πήραν ξανά στην Κιβωτό».

Η «Αλεξάνδρα» κατήγγειλε, τέλος, ότι στις τιμωρίες που επιβάλλονταν περιλαμβάνονταν και διακοπή από το σχολείο φέρνοντας ως παράδειγμα ένα κορίτσι το οποίο, όπως είπε, το «έκοψαν» από το σχολείο όταν διαπίστωσαν ότι είχε σχέση με ένα αγόρι προσθέτοντας ότι παιδιά στην Κιβωτό του Κόσμου «φτάνουν 17 ετών και είναι πρώτη και δευτέρα γυμνασίου».

 

ΠΗΓΗ. protothema.gr