Με κηδειόχαρτα άνοιξαν τα μαγαζιά στην Πάτρα –

Στα «κάγκελα» οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη

Απογοητευμένοι οι καταστηματάρχες σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα που δεν άνοιξαν τα μαγαζιά τους σήμερα – «Βάλαμε πλάτη και μας γυρίσατε την πλάτη» γράφουν πινακίδες που αναρτήθηκαν στην Πολίχνη

Σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα το πρωί οι έμποροι της Πάτρας, με αφορμή την απόφαση για αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στην πόλη.

Ειδικότερα, όπως είχαν προαναγγείλει οι έμποροι της Πάτρας, άνοιξαν τα καταστήματά τους και τον φωτισμό χωρίς όμως προσωπικό και χωρίς να εξυπηρετούν τους καταναλωτές, ενώ ανήρτησαν και σε εμφανή σημεία κηδειόχαρτα στα οποία αναφέρουν: «Με κυβερνητική απόφαση, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 2/4/2021, είμαστε ζωνταντοί-νεκροί. Λυπούμαστε που δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου, προκειμένου να λάβει αποφάσεις, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, για καταβολή αυξημένης αποζημίωσης σε επιχειρήσεις των κλάδων στους οποίους εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα τον Απρίλιο.

Πηγή: Protothema.gr