Ν. Παππάς: « Οφείλει να παραιτηθεί η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ».

Ένα ακόμη δυστύχημα καθώς το μηχάνημα έκανε εργασίες ενώ το μετρό λειτουργούσε - «Πολλαπλά υπόλογη» η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ τονίζει ο Ν. Παππάς

«Η διοίκηση οφείλει να παραιτηθεί και άμεσα να προχωρήσει από τη ΡΑΣ ο ορισμός ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα στον Ηλεκτρικό» ανέφερε ο Νίκος Παππάς τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατηγορώντας την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, πως είναι «πολλαπλά υπόλογη».

Ηλεκτρικός / Πρωτοφανές δυστύχημα – Μετωπική βαγονιών με ένα νεκρό και τραυματίες

Ο Νίκος Παππάς με γραπτή δήλωσή του ανεβάζει τους τόνους και καταγγέλλει ότι η «λοκομοτίβα εκτελούσε εργασίες με το μετρό σε λειτουργία» ενώ καταλογίζει ευθύνες «τόσο για το εργατικό δυστύχημα στον Ηλεκτρικό, για το οποίο επιχειρεί να εμφανιστεί ως ελεγκτής ενώ είναι ξεκάθαρα ελεγχόμενη».

«Αντίθετα με όσα προβλέπει ο κατασκευαστής της μηχανής. Αντίθετα με τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή ενός ακόμα δυστυχήματος. Αντίθετα με την κοινή αντίληψη ότι καπνοί, σπινθήρες και ρινίσματα δεν μπορούν να συνυπάρχουν με το επιβατικό κοινό», σχολιάζει και επισημαίνει ότι «η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι οι εργασίες σε ώρες λειτουργίας του δικτύου προβλέπονται στη σύμβαση με τον εργολάβο», ενώ «ο ίδιος φέρεται να την διαψεύδει».

« Η διοίκηση οφείλει να παραιτηθεί και άμεσα να προχωρήσει από τη ΡΑΣ ο ορισμός ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα στον Ηλεκτρικό», τονίζει ο Ν. Παππάς, καλώντας τους «εμπειρογνώμονες να εξετάσουν ευθύνες και της ΣΤΑΣΥ και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

«Οι εμπειρογνώμονες να εξετάσουν ευθύνες και της ΣΤΑΣΥ και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών» καταλήγει με νόημα ο Νίκος Παππάς.

Πηγή: avgi.gr