Όσοι έμειναν… παλεύουν!

Στο... ντέρμπι των απλήρωτων οι εναπομείναντες του Ολυμπιακού έπαιξαν για την αξιοπρέπεια τους κερδίζοντας με 80-59 και δεν συνάντησαν κανένα πρόβλημα απέναντι στον ΠΑΟΚ που είχε ξανά παρόντες-απόντες τους Αμερικανούς.

Σε ένα παιχνίδι που τα προβλήματα και για τις δύο ομάδες ήταν πολλά, αυτός με τα… περισσότερα (ο Ολυμπιακός) έβγαλε μεγαλύτερη ενέργεια και μέσα από την άμυνα του, κατάφερε να τα ξεπεράσει, φτάνοντας στο τελικό 80-59 επί του ΠΑΟΚ, που, ήταν ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες ήταν «νευρικές», καθώς ο Ολυμπιακός πέραν του Μιλουτίνοφ, δυσκολευόταν να βρει λύσεις στην επίθεση, ενώ ο ΠΑΟΚ, δε μπορούσε να βρει ρυθμό με τίποτα. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν μία φορά στο +7 (9-16) αλλά ο Ολυμπιακός κυρίως με τον Σέρβο σέντερ, έκλεισε το πρώτο μέρος όντας μπροστά στο σκορ με 36-34.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για ένα ρόλο και ανήκε στον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι, έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους στην τρίτη περίοδο, με «οδηγό» τους την άμυνα (60-49) και στην τέταρτη, τελείωσαν οποιεσδήποτε ελπίδες του μετριότατου ΠΑΟΚ, με τρία τρίποντα από τον ΛεΝτέι (!), δύο από τον Βεζένκοφ και ένα από τον Μάντζαρη, για να φτάσει στο 80-59.

Ο Ολυμπιακός, παρότι έχασε και τον Πρίντεζη στην εξέλιξη του αγώνα, έβγαλε ενότητα, έπαιξε πολύ καλά στην άμυνα, κλείνοντας τα ατού του ΠΑΟΚ και με τους Βεζένκοφ, ΛεΝτέι, Μιλουτίνοφ, να πρωταγωνιστούν ανά διαστήματα, έφτασαν στη νίκη. Ο ΠΑΟΚ, είχε τους Αμερικανούς τους και πάλι σε κακή μέρα, στο δεύτερο μέρος, «πελαγοδρομούσε» κι έδειξε και πάλι, ότι περνάει ένα περίεργο διάστημα…

sdna