Πολυτεχνειούπολη: «Θα σας σκοτώσω π… που πιάσατε τη γυναίκα μου», φώναζε ο 30χρονος κακοποιός

Αυτό φώναζε ο 30χρονος κακοποιός που βρίσκονταν στην Πολυτεχνειούπολη πριν επιτεθεί και τραυματίσει με κατσαβίδι την ανθυπαστυνόμο, η οποία στην προσπάθεια της να προστατέψει τη ζωή της τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στο πόδι.

Πρωί Τρίτης, 27 Σεπτεμβρίου του 2022. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν λίγο μετά τις 9:30, όταν η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ. ΑΣ στην Πολυτεχνειούπολη για την εξάρθρωση των τριών εγκληματικών οργανώσεων βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Η 35χρονη ανθυπαστυνόμος της υποδιεύθυνσης της Ασφάλειας Αθηνών που συμμετείχε στις έρευνες στους χώρους της παλιάς φοιτητικής εστίας του ΕΜΠ, κάποια στιγμή αισθάνθηκε αδιαθεσία. Έτσι επέστρεψε στα οχήματα της ΕΛ. ΑΣ που ήταν σταθμευμένα εντός της Πολυτεχνειούπολης.

Η αστυνομικός μπήκε σε ένα από τα υπηρεσιακά οχήματα και προσπάθησε να συνέλθει. Λίγο αργότερα ο 30χρονος που έμενε σε δωμάτια του εννιαόροφου κτιρίου του εκπαιδευτικού ιδρύματος μαζί με τη σύζυγο του, τη μητέρα αλλά και τον αδερφό του, έκανε την εμφάνιση του. Μπήκε στους χώρους της Πολυτεχνειούπολης από την είσοδο που βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Εκεί το πρώτο άτομο που αντίκρυσε ήταν ανθυπαστυνόμος. Η αστυνομικός κάθονταν στη θέση του συνοδηγού, ενός οχήματος της ΕΛ.ΑΣ. Ο 30χρονος κακοποιός, όπως αναφέρουν πληροφορίες του newsit.gr αμέσως κινήθηκε προς το μέρος της και αφού είχε πλέον καταλάβει ότι οι δεκάδες άντρες των ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και την υποδιεύθυνσης της Ασφάλειας Αθηνών αναζητούν κι αυτόν επιτέθηκε στην ανθυπαστυνόμο. « Πιάσατε τη γυναίκα μου. Θα σας σκοτώσω» φώναζε, ενώ -όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές- απευθυνόμενος προς την 35χρονη της είπε: «Φοράς αλεξίσφαιρο εσύ;».

Με γρήγορα βήματα ο 30χρονος κακοποιός που εναντίον έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για ληστείες, αρπαγή ανήλικου και άλλες παραβατικές ενέργειες πλησίασε την ανθυπαστυνόμο. Με το κατσαβίδι που είχε στην κατοχή του αποπειράθηκε όπως λένε οι πληροφορίες να «καρφώσει» την 35χρονη στην πλαϊνή δεξιά πλευρά του στήθους της όπου δεν καλύπτονταν από το αλεξίσφαιρο γιλέκο. Η αστυνομικός ενστικτωδώς κι ενώ κάθονταν στη θέση του συνοδηγού σήκωσε το δεξί της χέρι με αποτέλεσμα το κατσαβίδι να «καρφωθεί» βαθιά στο μπράτσο της. Στη συνέχεια η 35χρονη πυροβόλησε στο πόδι τον 30χρονο τον οποίο και τραυμάτισε.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης/Newsit.gr