Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ενημερώσει για την «κόλαση» της Φαίης

Τα άγνωστα συμβάντα που οδήγησαν την κοπέλα στο νοσοκομείο, όπως περιγράφονται μέσα από καταγγελίες

Η απόρρητη έκθεση του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όπου με μαρτυρίες και στοιχεία αναφέρεται στην κακοποίηση που υφίσταντο η Φαίη Μπακογιώργου και τα τρία ανήλικα παιδιά της από την 55χρονη κυρία Παγώνα αποτυπώνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τα όσα συνέβαιναν στο κολαστήριο της οδού Δροσοπούλου. Μέσα από τις σελίδες περιγράφονται άγνωστα περιστατικά για τον μαρτυρικό βίο της Φαίης που έφτασε στο σημείο ακόμη να πάει και στο ΚΑΤ βαριά τραυματισμένη από τον ξυλοδαρμό.

Το απίστευτο είναι ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως φαίνεται και από την απόρρητη έκθεση που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», είχε ενημερώσει την Εισαγγελία στις 7 και στις 28 Ιουνίου του 2021 (δηλαδή τέσσερις μήνες προτού βρεθεί νεκρή και πεταμένη σε μια κουβέρτα σε έναν στενό δρόμο στο κέντρο της Αθήνας) για την άγρια κακοποίηση της 23χρονης μητέρας, ενώ είχε ενημερώσει και τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής για τα όσα συνέβαιναν στο εν λόγω διαμέρισμα. Μάλιστα, αναφέρεται και σε ένα περιστατικό που συνέβη στις 22 Σεπτεμβρίου όπου κλήθηκε η Αμεση Δράση και η Πυροσβεστική, με αποκορύφωμα το σκηνικό με το ενός έτους παιδί της άτυχης κοπέλας να κρέμεται από τα κάγκελα του μπαλκονιού.

Η απόρρητη έκθεση

Στις 27 Νοεμβρίου του 2021, λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο της Φαίης Μπακογιώργου, το «Χαμόγελο του Παιδιού» στέλνει ένα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «απόρρητο και εμπιστευτικού χαρακτήρα» έγγραφο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τα εξής: «Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε εγγράφως για την περίπτωση της ενήλικης Φωτεινής Μπακογιώργου, 23 ετών, μητέρας τριών ανήλικων τέκνων, αγνώστων στοιχείων, η οποία βρέθηκε νεκρή στις 8 Οκτωβρίου του 2021. Στις 3 Νοεμβρίου του 2021 και ώρα 19:00 λάβαμε κλήση στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017 από άτομο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το άτομο που μας κάλεσε ανέφερε ότι πριν από τρεις μήνες είχε προσέλθει η κυρία Μπακογιώργου στην εφημερία του νοσοκομείου ΚΑΤ, συνοδευόμενη από μια άλλη γυναίκα και εμφανώς χτυπημένη στο πρόσωπο και το χέρι. Η κυρία που τη συνόδευε ήταν γύρω στα 30-35 έτη και πολύ φροντισμένη εξωτερικά, ενώ φαινόταν να είναι πολύ αυταρχική και να μην την αφήνει να δώσει καν η ίδια τα στοιχεία της. Οταν οι γιατροί κατάφεραν να απομονώσουν την κυρία Μπακογιώργου από τη γυναίκα που τη συνόδευε, τη ρώτησαν αν κακοποιείται και εκείνη είπε πως έχει πέσει και δεν συμβαίνει τίποτε άλλο. Εκείνη την ώρα την ενημέρωσαν πως βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα και μόλις το πληροφορήθηκε η κυρία Μπακογιώργου τράπηκε σε φυγή μαζί με τη γυναίκα που τη συνόδευε. Επιπλέον, η κυρία Μπακογιώργου έχει θεαθεί αρκετές φορές εκτός οικίας να φέρει μώλωπες στο πρόσωπο και κατάγματα στα χέρια. Επιπρόσθετα, το άτομο που μας κάλεσε γνωρίζει ότι η κυρία Μπακογιώργου δεν έχει παραδεχτεί ότι είναι θύμα κακοποίησης, ούτε έχει υποβάλει κάποια μήνυση στις Αρχές. Παράλληλα, το άτομο που μας κάλεσε αναφέρθηκε σε περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα στις 22 Σεπτεμβρίου του 2021 στον τόπο διαμονής της κυρίας Μπακογιώργου. Σύμφωνα με το περιστατικό αυτό, η κυρία Μπακογιώργου είχε θεαθεί σοβαρά χτυπημένη στο πρόσωπο και το χέρι της ήταν δεμένο.

Την ίδια ημέρα είχαν μεταβεί στην οικία περιπολικό και Πυροσβεστική καθώς είχε ενημερωθεί η Αμεση Δράση από πολίτη. Σύμφωνα με το εν λόγω περιστατικό, ο ενός έτους γιος της κυρίας Μπακογιώργου είχε θεαθεί να κρέμεται από το μπαλκόνι του διαμερίσματος, συνθήκη που έθετε τη ζωή του σε κίνδυνο. Τέλος, μας αναφέρθηκε ότι η κυρία Μπακογιώργου πιθανόν να εκδίδεται και να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Στις 6 Νοεμβρίου του 2021 λάβαμε μια κλήση στην Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017 από άτομο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του αναφορικά με την κυρία Μπακογιώργου. Εκταφή και τοξικολογικές

Η μυστηριώδης κυρία Παγώνα με τις περίεργες διασυνδέσεις στον κόσμο των αλλοδαπών, το διαμέρισμα-κολαστήριο της οδού Δροσοπούλου και οι θάνατοι της Φαίης Μπακογιώργου και της Χριστίνας Π. είναι τα σημεία στα οποία επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών μετά την ανάδειξη της υπόθεσης από τον πατέρα που έγινε ντετέκτιβ και για 11 μήνες έψαχνε την αλήθεια για τον θάνατο της 23χρονης κόρης του. Διότι τα νέα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια δίνουν άλλη διάσταση στο θρίλερ της Κυψέλης, με ορατό πλέον το ενδεχόμενο να υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο αλλοδαπών που με βιτρίνα την 55χρονη κυρία Παγώνα βρίσκει ταλαιπωρημένες γυναίκες και ανάλογα με την ηλικία τους τις εκμεταλλεύεται σεξουαλικά, τις ωθεί στην επαιτεία ή σκηνοθετεί τροχαία με σοβαρούς τραυματισμούς.

Η δικογραφία της υπόθεσης δεν έχει ολοκληρωθεί, όμως η μήνυση του πατέρα της Φαίης, Νικόλαου Μπακογιώργου, η έρευνα του ιδιωτικού ερευνητή Χάρη Βεραμόν και οι ενέργειες της δικηγόρου Βούλας Δημητριάδου δίνουν ώθηση στο έργο των Αρχών καθώς βρέθηκαν επτά μάρτυρες που δέχονται να καταθέσουν και να δώσουν στοιχεία για το κολαστήριο της οδού Δροσοπούλου. Απορία προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπήρχε στον φάκελο ιατροδικαστική έκθεση, ούτε τοξικολογικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα η πλευρά του πατέρα να εξετάζει το ενδεχόμενο της εκταφής.

Μάλιστα, μετά το ρεπορτάζ του «ΘΕΜΑτος», οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μάρτυρες δέχτηκαν οχλήσεις από την 55χρονη να σταματήσουν να ασχολούνται με την υπόθεση και φυσικά να μην πάνε να καταθέσουν. Η δικηγόρος του πατέρα, κυρία Δημητριάδου, τονίζει στο «ΘΕΜΑ»: «Παραλάβαμε το προανακριτικό υλικό από την κυρία εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, η οποία μου υποσχέθηκε ότι ως κατεπείγουσα θα την αποστείλει για προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να καταθέσουν οι μάρτυρες. Αν δεν έχει διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή και τοξικολογικές εξετάσεις, θα καταθέσουμε αίτημα για την εκταφή της Φαίης».

Από την πλευρά του ο κ. Βεραμόν επισημαίνει: «Οταν γνωρίζεις ότι η Φωτεινή ήταν θύμα συστηματικής κακοποίησης, όταν ξέρεις ότι φώναζε και εκλιπαρούσε ενώ τη χτυπούσαν λέγοντας χαρακτηριστικά “σταμάτα, σε παρακαλώ, πονάω”, πώς μπορείς να αφήσεις αυτή την υπόθεση χωρίς να αποδοθεί Δικαιοσύνη; Τα στοιχεία και οι πληροφορίες που έχουμε είναι βουνό. Να δούμε πώς θα το ανέβουν κάποιοι».

 

ΠΗΓΗ. protothema.gr / Δημήτρης Πώποτας, Aρια Καλύβα