«ΣΥΡΙΖΑ Channel»: Ντόμινο αποκαλύψεων που θα κορυφωθούν με την απολογία Καλογρίτσα

Αποκαλυπτικά είναι τόσο τα SMS όσο και το ημερολόγιο της γραμματέως του επιχειρηματία που καταδεικνύει τις επισκέψεις του Νίκου Παππά στα γραφεία του επιχειρηματία

Ραγδαίες και συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών για τις προσπάθειες του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά το έτος 2016 προκειμένου με κάθε τρόπο να μπορέσει να «στήσει» το «ΣΥΡΙΖΑ Channel», χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό μέσο.

Ωστόσο, αποκαλυπτικά είναι τόσο τα SMS όσο και το ημερολόγιο της ιδιαιτέρας γραμματέας του επιχειρηματία που καταδεικνύει τις επισκέψεις του κ. Παππά στα γραφεία του επιχειρηματία, αλλά και την μοιρασιά που θα γινόταν στις μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού που είχε προγραμματιστεί να βγει στον αέρα.

Οι αποκαλύψεις αναμένεται να φτάσουν στο αποκορύφωμά τους την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 κατά την απολογία του κ. Καλογρίτσα.

Καθημερινά μέσα στην δικαστική αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου διασταυρώνον τα ξίφη τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Παππά και του κ. Καλογρίτσα, σε μια προσπάθεια δρόμου να απαντήσει η μια πλευρά στις αποκαλύψεις της άλλης.

Δεν πρέπει να παραληφθεί ότι μεταξύ των συνηγόρων του πρώην υπουργού Επικρατείας υπάρχουν δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μαντζουράνης και ο Θεόδωρος Μαντάς (τρίτος συνήγορος που δεν θα πολιτευτεί είναι ο Βαγγελής Γεωργακόπουλος), ενώ από την πλευρά του επιχειρηματία είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος (δεύτερος συνήγορος που δεν θα πολιτευτεί είναι ο Άγγελος Καραχάλιος).

Οι καθημερινές αποκαλύψεις στο Ειδικό Δικαστήριο έχουν προκαλέσει και περεταίρω πολιτικές αναταράξεις, καθώς η Κυβέρνηση ζητεί επίμονα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα, να σπάσει την σιωπή του και να πάρει θέση για τα όσα διαδραματίζονται μέσα στο δικαστήριο για τις ενέργειες του κ. Παππά το 2016, όταν είχε ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών.

Χθες, επικράτησε ένταση στην δικαστική αίθουσα όταν ο κ. Λοβέρδος, μετά το περιβόητο SMS που είχε αποκαλύψει (18.1.2023) ότι έστειλε ο κ. Παππάς στον κ. Καλογρίτσα για τα πρόσωπα που θα συμμετείχαν με την ιδιότητα του μετόχου «ΣΥΡΙΖΑ Channel», κατέθεσε στο δικαστήριο απόσπασμα από το ημερολόγιο της Ευθαλίας Διαμαντή γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα. Από το απόσπασμα αυτό του ημερολογίου προκύπτει ότι υπήρξαν επισκέψεις του Κύπριου Δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου (γνωστός ως Α2) με τον πρώην υπουργό Επικρατείας κ. Παππά στο γραφείο του κ. Καλογρίτσα, όπως και συνάντηση του τελευταίου με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στον Πειραιά.

Την περασμένη Τετάρτη, οι συνήγοροι υπεράσπισης του επιχειρηματία Ανδρέας Λοβέρδος και ο Άγγελος Καραχάλιος, κατέθεσαν στο Ειδικό Δικαστήριο SMS του Νίκου Παππά προς τον Χρήστο Καλογρίτσα στο οποίο καταγράφονται τα ονόματα των μετόχων, με τα ποσοστά τα οποία θα κατείχαν στην εταιρεία που θα συστηνόταν για το κανάλι το οποίο επρόκειτο να δημιουργηθεί, μέσα από τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών. Στα ονόματα αυτά περιλαμβάνεται και ένα πρόσωπο, με τον κωδικό «Α2». Πρόκειται για τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, εκ των στενών συνεργατών του Μεγάρου Μαξίμου το επίμαχο έτος 2016.

ΠΗΓΗ. protothema.gr