Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Ζει σε μια “φυλακή”, φοβάται να συναναστραφεί μεγαλύτερους άνδρες» λέει η δικηγόρος της

Για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (25.01.2023) στον ΑΝΤ1 η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου

Συνθήματα στο κατάστημα του 53χρονου στον Κολωνό, που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε 12χρονη, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI) (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Συνθήματα στο κατάστημα του 53χρονου στον Κολωνό, που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε 12χρονη, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, που έπεσε θύμα βιασμού, παραμένει προφυλακισμένη για το αδίκημα της μαστροπείας, μετά την χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Σε ότι αφορά τη συνέχιση της προφυλάκισης της 37χρονης, η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου είπε ότι η απόφαση δεν ήταν αναμενόμενη και ότι «οι ενδείξεις για την ενοχή της μητέρας είναι αποδυναμωμένες».

«Δεν ήταν αναμενόμενη η απόφαση και αυτό φαίνεται από την εισηγήτρια, που απεφάνθη ότι οι ενδείξεις για την ενοχή της μητέρας είναι αποδυναμωμένες, όμως δυστυχώς μειοψήφησε και η απόφαση ήταν 2-1 στο τριμελές συμβούλιο, υπέρ της συνέχισης της προφυλάκισης της μητέρας» δήλωσε η δικηγόρος.

Η Ασπασία Ταραχοπούλου, που εκπροσωπεί νομικά και την 12χρονη και την 37χρονη μητέρα, είπε ότι «το παιδί δεν πάει στο σχολείο, χάνει την χρονιά έτσι κι αλλιώς, ενώ ακόμη δεν της έχει δοθεί το μέτρο της κατ’ οίκον διδασκαλίας για να μην μένει πίσω». Η δικηγόρος ανέφερε ακόμη ότι «υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη του παιδιού, αλλά σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το σπίτι όπου μένει, κάνει δηλαδή 100 χιλιόμετρα κάθε φορά».

«Μετά από την ανακοίνωση της περιοχής όπου μένει η 12χρονη από την Υφυπουργό Εργασίας, υπάρχουν προβλήματα. Πάει σε μια εξωσχολική δραστηριότητα το παιδί, αλλά κάποια παιδιά αντιλήφθηκαν ότι είναι αυτή και η 12χρονη “κουμπώθηκε” ξανά και κλείστηκε στον εαυτό της», είπε η Ασπασία Ταρχοπούλου.

Η δικηγόρος είπε επίσης ότι «είναι στην “φυλακή” το παιδί, μαζί με τον άνθρωπο που το φροντίζει. Τιμωρείται το παιδί και υφίσταται ακόμη μια κακοποίηση. Δεν πάει στο σχολείο, έχει μια μικρή εξωσχολική δραστηριότητα, αλλά έχει φοβία να συναναστραφεί άλλα άτομα και κυρίως μεγαλύτερους άνδρες».

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1