Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα και παρέμβαση Πλεύρη για το 2,5 ετών κοριτσάκι που πέθανε στο δημοτικό βρεφοκομείο

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για το θάνατο του μόλις 2,5 κοριτσιού το δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στην Θεσσαλονίκη, ενώ και ο Θάνος Πλεύρης έκανε παρέμβαση.


Συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το κοριτσάκι που βρέθηκε νεκρό στο δημοτικό βρεφοκομείο της Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός».

Επίσης, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.
Δραματικές ώρες για τη μητέρα

Η μητέρα του παιδιού που πέθανε ενημερώθηκε τηλεφωνικά και λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη, για να ζητήσει εξηγήσεις. Η γυναίκα από τη Νιγηρία είχε χάσει στο παρελθόν την επιμέλεια της κόρης της, αλλά πρόσφατα την είχε πάρει πίσω. Η μικρή επρόκειτο να επιστρέψει κοντά της, μέσα στις επόμενες μέρες. Ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας την έστειλε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου σε νοσοκομείο της πόλης και λίγες ώρες αργότερα το μόλις 2,5 ετών κοριτσάκι, βρέθηκε νεκρό στο κρεβάτι που είχε πέσει για ύπνο.

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού μπήκε στα ενδότερα για να ενημερωθεί από τους υπεύθυνους του βρεφοκομείου. Εκείνοι άρχισαν να αναλύουν τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ωρών. Από τη στιγμή που το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, μέχρι την ώρα που εντοπίστηκε νεκρό στο κρεβάτι που κοιμόταν.
Το χρονικό

Το παιδί μεταφέρθηκε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Δόθηκε σύσταση για αντιβιοτική αγωγή και να γινει επανέλεγχος μετα απο δεκα ημέρες. Οι γιατροί ήθελαν να επανεκτιμήσουν την κατάσταση της μικρής, καθώς έκριναν ότι υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί χειρουργείο στις αμυγδαλές. Διαπίστωσαν υπερτροφη αμυγδάλων και ρινίτιδα.

Το παιδί από τη Νιγηρία που τα τελευταία δύο χρόνια έμενε στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» επέστρεψε και το βράδυ έπεσε για ύπνο. Οι εργαζόμενοι που εντόπισαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του, κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφτασε Κινητή Μονάδα, του έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δε κατάφεραν να το επαναφέρουν.

πηγη. Newsit.gr