Θεσσαλονίκη: «Θέλουμε τα χρήματα που δουλέψαμε» – Εργαζόμενοι του δήμου έξω από το δημαρχείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο στη Θεσσαλονίκη, με τους εργαζόμενους να ζητούν μεταξύ άλλων τα δεδουλευμένα τους…

Συγκέντρωση με κυρία αιτήματα τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων τους πραγματοποίησαν έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι του κεντρικού δήμου. Οι διαμαρτυρόμενοι αρχικά συγκροτήθηκαν έξω από το κτίριο της Διοίκησης, ορίζοντας την Επιτροπή τους, η οποία ανέβηκε στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματά τους

Λόγω της απουσίας του δημάρχου, ωστόσο, η συζήτηση διεξάγεται με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκο Λιακόπουλο. «Ζητούμε τη χορήγηση όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας και την αποτίμηση της υποχρέωσης να αποζημιώσει η διοίκηση τους δικαιούχους εργαζόμενους για τα έτη 2017-2021, όπως έχει ήδη γίνει και σε άλλους δήμους.

Το προβλέπει άλλωστε και ο νόμος 4735/2020. Αυτά τα μέσα τα έχει αγοράσει ο εργαζόμενος, από το ίδιο του το υστέρημα. Τα ΜΑΠ είναι μέρος του μισθού των εργαζομένων και εισπράττονται από τα ανταποδοτικά τέλη», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Φούντας.

Ο ίδιος, στο ίδιο πλαίσιο, τόνισε ότι «για αυτόν το λόγο, έχουμε προχωρήσει σε μήνυση κατά του δημάρχου και ζητούμε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, εάν υπάρχουν ευθύνες, να τις αποδώσει. Επίσης, έχουμε προχωρήσει και σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας».

Συμπλήρωσε ακόμη στο grtimes.gr, ότι, «είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο και αν δοθεί λύση, μπορούμε να αποσύρουμε ακόμη και τη μήνυση που κάναμε στον δήμαρχο».

ΠΗΓΗ. grtimes.gr