ΝΔ: Απαντά σε άρθρο του Τσίπρα με φωτογραφία του Πολάκη να καπνίζει!

Με μια φωτογραφία του Παύλου Πολάκη, ενώ καπνίζει στο υπουργείο Υγείας την περίοδο που ήταν υπουργός απάντησε η ΝΔ στο σημερινό άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με το τι θα γινόταν αν την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού διαχειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η λιτή, αλλά περιεκτική, ανακοίνωση αναφέρει:

Η απάντηση στο σημερινό άρθρο του κ. Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών σχετικά με το τι θα γινόταν αν την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού διαχειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής:

Τι αναφέρει στο άρθρο του ο Αλέξης Τσίπρας
Τις παρεμβάσεις που θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν εκείνος που θα αντιμετώπιζε την υγειονομική κρίση από κυβερνητική θέση, περιγράφει ο Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τίτλο: «Τι θα γινόταν αν…».

Σχολιάζει ότι ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μαξίμου «έχει βαλθεί να μας πείσει ότι αν σήμερα αντικρίζουμε το φως της ημέρας το οφείλουμε στον πολυχρονεμένο μας Πρωθυπουργό. Και αν δεν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα είχε καταστραφεί». «Τι κι αν αυτοί δεν κατάφεραν με τρία διαφορετικά κυβερνητικά σχήματα να την επαναφέρουν και το κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ρυθμισμένο χρέος και ανακτημένη διεθνή αξιοπιστία;», ρωτά.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ειδικότερα ότι αν η κρίση έβρισκε τον ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση, παράλληλα με την προφανή –«όπως σε όλον τον κόσμο»- καραντίνα, τα νοσοκομεία ήδη θα είχαν 4.000 περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές, θα υπήρχαν πολλές χιλιάδες περισσότερα τεστ από τα δημόσια ερευνητικά ιδρύματα και στα μέσα ατομικής προστασίας θα έμπαινε από τις πρώτες ημέρες διατίμηση, «δεν θα κόβονταν οι υπερωρίες των γιατρών που έδωσαν τη μάχη στη πρώτη γραμμή» και «δεν θα κινδύνευε η κοινοβουλευτική λειτουργία, αλλά και η ίδια η δημοκρατία, να μπουν σε καραντίνα».

Σημειώνει ότι «θα είχε αξιοποιηθεί εγκαίρως με μέτρα οριζόντια και προληπτικά», το μαξιλάρι ρευστότητας των 37 δισ. ευρώ που είχε δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το «Μένουμε Όρθιοι» θα υλοποιούνταν από την αρχή παράλληλα με τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, «ώστε να ανακοπεί η μεγάλη βουτιά της ελληνικής οικονομίας και να έρθει ταχύτερα η ανάκαμψη». «Δεν θα επιτρέπαμε να αλλάξουν οι σχέσεις εργασίας», ο κόσμος της εργασίας και των επιχειρήσεων θα τροφοδοτούνταν ήδη από ένα «γενναίο χρηματοδοτικό πακέτο» 26 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 δισ. θα αφορούσαν άμεσες δημοσιονομικές παρεμβάσεις και τα υπόλοιπα 12 δισ. «ενέσεις» ρευστότητας μέσω εγγυήσεων δανείων. «Θα είχαμε προχωρήσει σε 8 δισ. χρηματοδότηση για τη στήριξη της εργασίας και όχι της αναστολής των συμβάσεων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με την πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψή τους από το κράτος. Ενώ ταυτόχρονα θα στηρίζαμε τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, με ποσό ανά μήνα ίσο με το 1/12 του περυσινού ετήσιου εισοδήματός τους». Επιπλέον, οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των πληττόμενων επιχειρήσεων θα βρίσκονταν ήδη σε αναστολή για τουλάχιστον ένα εξάμηνο και θα είχαν ανασταλεί οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση, θα είχαν δοθεί 3 δισ. μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ενώ θα παρέχονταν εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου ύψους 12 δισ. ευρώ, αντίστοιχα με το πρόγραμμα της ΕΚΤ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας θα είχε επεκταθεί και θα είχαν απαγορευτεί οι πλειστηριασμοί τουλάχιστον έως το τέλος του έτους. «Οι άνθρωποι του πολιτισμού δεν θα ήταν αόρατοι», θα είχε παραταθεί το επίδομα ανεργίας και ειδικής αποζημίωσης για τους ανθρώπους του τουρισμού, θα αυξάνονταν κατά 50% τα αναπηρικά επιδόματα και το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, θα είχε δοθεί ειδικό επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, ως μέρισμα ύψους 1,5 δισ. για την κάλυψη των εργαζομένων σε επισφαλείς θέσεις εργασίας, ή των εργαζομένων με μπλοκάκια, με εργόσημο, αλλά και μη επιδοτούμενων ανέργων. Θα υπήρχε σχέδιο για την αποτροπή κατάρρευσης ή επιθετικών εξαγορών στρατηγικών επιχειρήσεων.

Σημειώνει ότι η Ελλάδα θα είχε πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για έκδοση ευρωομολόγου. Οι πολίτες «θα ήξεραν πόσα κονδύλια έχουν απομείνει στο “μαξιλάρι” που αφήσαμε το καλοκαίρι του 2019 και πού ακριβώς αυτά κατευθύνονται». «Ο υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έδινε καθημερινά μια διαφορετική εκδοχή στις προβλέψεις του για την ύφεση, ούτε θα εφάρμοζε μόλις 6 δισ. δημοσιονομική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της κρίσης (…) λέγοντας ψέματα ότι δίνει 14 δισ» και ο υπουργός Ανάπτυξης «δεν θα έβγαινε στα κανάλια να ισχυρίζεται ότι με 200 ευρώ ένα νοικοκυριό επιβιώνει για ένα μήνα, ούτε θα ισχυριζόταν ειρωνικά ότι οι φτωχοί πολίτες δε χρειάζονται ενίσχυση στην καραντίνα γιατί θα γίνουν 300 κιλά…». «Κανείς δεν θα αποκαλούσε τις επιχειρήσεις που έχουν τώρα περισσότερο ανάγκη, ζόμπι, και τους ανθρώπους τους μπαταχτσήδες», σημειώνει. «Δεν θα είχαμε υπουργούς να στήνουν “δουλίτσες” εκατομμυρίων τις μέρες της κρίσης. Δεν θα εγκρίναμε τα ντροπιαστικά για τους επαγγελματίες, προγράμματα ψευτοκατάρτισης, τύπου “σκόιλ ελικικού”».
Τέλος, ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, θα είχε μια αντιπολίτευση «όπως αυτή που έκανε ο κ. Μητσοτάκης, υποδαυλίζοντας τις εξάρσεις του εθνολαϊκισμού στις Πρέσπες και υιοθετώντας τη στρατηγική της τυμβωρυχίας στο Μάτι», «που θα χρησιμοποιούσε όλο το οπλοστάσιο των fake news» και «θα ζητούσε υστερικά εκλογές εν μέσω πανδημίας…». Τον κατηγορεί ότι «επιχειρεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη εν μέσω της πανδημίας». «Όλα για όλα για να μη χάσει την εξουσία», «με πολλά επικοινωνιακά σχέδια για να δρέψει τις δάφνες του δήθεν Μωυσή», όμως «χωρίς κανένα σχέδιο για τη μεγάλη μεγάλη οικονομική ύφεση που έρχεται», τονίζει. «Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι αυτά που θα γίνουν, αν σύντομα δεν φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ για να αναλάβει τις τύχες του τόπου ξανά μια προοδευτική κυβέρνηση, αυτά που μας περιμένουν δηλαδή, είναι πολύ χειρότερα», λέει.